Suedia: guvernul fuge, parlamentul se dezintegrează, ţara arde în haosul războiului civil.

in Extern

Un nou raport arată că marea majoritate a poliţiştilor (80 %) îşi caută alte locuri de  muncă. În acest moment trei poliţişti părăsesc zilnic poliţia suedeză din cauza dezinteresului guvernului pentru a le asigura mijloacele necesare stăvilirii unei criminaliţi explozive: de la atacuri sexuale, la atacuri cu grenade şi la atacarea poliţiştilor şi chiar a secţiilor de poliţie – relatează televiziunea norvegiană NRK.

Sergentul Peter Larsson: Avem o criză majoră. Mulţi colegi au ales să plece. Nu vom mai fi în stare să investigăm crimele, nu mai avem timp să ajugem la apeluri. Un mediu de lucru înrăutăţit înseamnă că mulţi colegi caută acum altceva. ..

Violenţa împotriva poliţiştilor şi a paramedicilor şi a pompierilor a devenit mult mai rea. Vorbim despre aruncarea de pietre, despre violenţă, despre incendii. A devenit mult mai rău în ultimii ani.

Dacă nu se decid acum să se implice cu adevărat (guvernul – n.n.) se va termina cu un dezastru.

Mare parte din criminalitatea din Suedia se desfăşoară în suburbiile marilor oraşe, ca Stockholm şi Goteborg, care au cote ridicate de migratori. Dar ea este tot mai prezentă peste tot în Suedia şi chiar micile oraşe, sau comunele, au azi parte de violuri, jafuri, crime, incendieri, cu atât mai multe cu cât în ele sunt alocaţi migratorii.

Cu doar trei zile în urmă aflam că poliţiştii părăsesc masiv poliţia suedeză (se estimează că vor pleca peste 80 %), că serviciile de protecţie şi investigaţie ale poliţiei, cele de paramedici şi de pompieri sunt atacate în anumite zone şi nu-şi mai pot îndeplini misiunea, că 57 de zone ale unor oraşe mari, locuite majoritar sau exclusiv de migratori (musulmani în proporţie masivă), dar nu numai, au devenit „nefrecventabile” pentru autorităţile suedeze (aşa-numitele „zone interzise”), că legile statului nu se mai aplică în aceste zone şi că statele vecine sunt foarte îngrijorate de situaţia din Suedia. Nu aş aminti aici decât declaraţia primului ministru norvegian Erna Solberg: În cazul că Suedia  se prăbuşeşte, Norvegia este gata să abandoneze Convenţia de la Geneva privind refugiaţii, să închidă graniţa cu armata, iar refugiaţii care vin dinspre Suedia să fie trimişi înapoi fără nicio posibilitate de a solicita azil. Ne pregătim pentru ce poate fi mai rău.

Desigur, pentru mulţi cititori alăturarea dintre Suedia şi sintagma „stat falit” este de neconceput. Dar dacă avem în vedere că definiţia oficială a unui stat falit, făcută de Fondul pentru Pace, se referă la o incapacitate relativă de a asigura ordinea, de a garanta securitatea populaţiei, de a canaliza solicitările acesteia şi de a-i câştiga loialitatea, deci de a normaliza relaţiile sociale, şi dacă veţi reciti paragraful de deasupra şi veţi accesa şi alte date privind situaţia din Suedia nu veţi mai avea nedumeriri.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.