Supa greceasca de fasole boabe

in Ciorbe

Calorii: 109, Proteine: 6g, Carbohidrati: 16g, Glucide: 7g, Grasimi: 3g, Saturati: 0g

Acest fel de mincare are la baza o reteta simpla tipica bucatariei traditionale grecesti. Miezul de anghinare o face mai fantezista, dar nu este neaparata nevoie sa fie folosit.

Ingrediente

• O lingura de ulei de masline

• O ceapa mare taiata marunt

• Un morcov mare taiat in cuburi mici

• Doua tulpini de telina taiate marunt

• Patru rosii decojite, de la care se scot semintele, tocate sau 250 de grame de rosii conservate de la care se scurge sosul de tomate

• Doi catei de usturoi taiati marunt

• 400 de grame de fasole boabe la conserva, de la care se scurge apa

• Cinci cesti de apa

• Un dovlecel taiat in cuburi mici

• Coaja rasa de la o jumatate de lamiie

• O lingura de menta proaspata tocata sau un sfert de lingurita de menta uscata

• O lingurita de cimbru proaspat tocat sau un virf de cutit de cimbru uscat

• O frunza de dafin

• O conserva de 400 de grame de miez de anghinare, de la care se scurge zeama

• Sare si piper

Mod de preparare

1. Se incinge o lingurita de ulei de masline intr-o cratita mare la foc mediu. Se adauga ceapa si se lasa pe foc, amestecind din cind in cind, timp de trei-patru minute, pina cind se inmoaie. Se adauga morcovul, telina, rosiile si usturoiul si se lasa in continuare pe foc inca cinci minute, amestecind mereu.

2. Se adauga fasolea si apa. Se aduce la fiert, se da focul mai mic, se acopera cratita si se lasa sa fiarba usor timp de aproximativ zece minute.

3. Se adauga dovlecelul, coaja de lamiie, menta, cimbrul si frunza de dafin si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se acopera si se lasa pe foc timp de aproximativ 40 de minute, pina cind legumele devin fragede. Se ia cratita de pe foc si se pune deoaparte pentru a se racori usor. Se scoate frunza de dafin, se pun doua cesti cu supa in vasul mixerului si se amesteca pina cind supa devine de consistenta unui piure moale, care se amesteca cu restul de supa din cratita.

4. Intre timp, se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie la foc mediu. Se prajeste miezul de anghinare pina devine usor maroniu. Se pune supa in farfurii si se asaza in mijloc miez de anghinare. Se serveste imediat.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.