Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Supermarketurile vor fi obligate să vândă mai multe produse românești

in Evenimente

Magazinele alimentare din România ar putea fi obligate să aibă la raft și în galantare 51% din produse fabricate în țară. Proiectul de lege a trecut de Senat.

supermarket

„Comercianții – persoane juridice autorizate să desfășoare activități de comercializare pentru produse alimentare au obligația ca pentru categoriile: carne, legume și fructe să achiziționeze aceste produse, în proporție de cel puțin 51% corespunzător fiecărei categorii din producția românească”, se prevede în forma legii adoptată de Senat, modificată printr-un raport suplimentar în cadrul Comisiei Economice, potrivit jurnaliștilor de la Hotnews.

Proiectul ar fi însă mai permisiv în lunile de iarnă, atunci când magazinele pot vinde legume și fructe străine într-o proporție de 70%.

Guvernul ar fi trimis un punct de vedere negativ în luna iunie cu privire la acest proiect legislativ, „considerând că stimularea consumului produselor fabricate pe teritoriul național ar conduce la o discriminare între produsele fabricate în România de către prodocători cu capital străin și cele autohtone”.

Propunerea legislativă a primit 76 de voturi pentru și niciun vot împotrivă.

Pe masa senatorilor se mai află un proiect de lege asemănător, care prevede ca hipermarketurile care nu expun la vânzare produse alimentare atestate tradițional în România să fie sancționate cu amenzi între 2.500 de lei și 5.000 de lei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate