Vă vine să credeţi sau nu, există în bucătăria fiecăruia dintre noi mai multe alimente care ne pot provoca cancer. Specialiştii au ajuns la concluzia că o serie de produse, consumate regulat, declanşează şi accelerează producerea de celule canceroase în organismul nostru. Iată câteva exemple de produse pe care ar trebui să le evităm pe cât posibil:
– ALIMENTE MODIFICATE GENETIC pe care le găsim pe toate drumurile, din păcate. S-a dovedit că aceastea favorizează creşterea rapidă a tumorilor.
– CARNEA PROCESATĂ adică salamul, bacon, cârnaţi, mici sunt considerate cele mai periculoase alimente. Nitriţii şi nitraţii de sodiu, din componenta majorităţii produselor procesate, cresc riscul de a dezvolta câteva tipuri de cancer.
– POPCORN LA MICROUNDE: se pare că pungile de popcorn au în compoziţie substanţe chimice periculoase, care în procesul de producere se transmit către acestea.
– BĂUTURILE CARBOGAZOANE. Probabil că aţi auzit deja de multe ori faptul că orice suc care nu este produs natural dăunează grav întregului nostru organism. Băuturile carbogazoase sunt suspectate că ar creşte riscul de cancer, pentru că sunt pline de zahăr, chimicale şi coloranţe, alimentând toate celulele canceroase. În plus, băuturile cola provoacă cancerul prin colorantul caramel folosit.
– FĂINA ALBĂ, deşi este un ingredient comun în bucătăria românilor, folosit în alimentele procesare, creşte riscul de îmbolnăvire prin carbohidraţii conţinuţi. Un studiu a stabilit o corelaţie între consumul ridicat de carbohidraţi rafinaţi şi cancerul la sân: riscul ar fi urcat cu nu mai puţin de 220% în rândul femeilor.
– ZAHĂRUL RAFINAT este primul duşman pentru sănătatea noastră, fiind responsabil pentru creşterea numărului de diabetici şi răspândirea cancerului.
Există, însă şi numeroase veşti bune. Doctorii vin şi cu soluţii alimentare care previn cancerul şi luptă împotriva îmbolnăvirii. Astfel, vă sunt recomandate consumarea perioadă de alimente precum: roşii, fructele roşii (căpşuni, cireşe, zmeură, pepene roşu), seminţele de in, strugurii negri, vinul roşu, ceaiul verde, conopida şi broccoli, uleiul de măsline şi citricele ( portocalele, mandarinele, lămâile, grapefruitul şi pomelo).