Sute de cetateni din Romania si Republica Moldova au intins pe podul de peste Prut un tricolor urias.

in Evenimente

Sute de cetateni din Romania si Republica Moldova au intins la Sculeni pe podul de peste Prut un tricolor urias.

Evenimentul a fost organizat de miscarea unionista „Actiunea 2012″ in data de 6 iunie .
Unionistii s-au adunat in fata Catedralei Ortodoxe din Iasi si de aici au plecat spre Sculeni. Pe intreg podul de peste Prut unionistii au intins un tricolor de aproximativ 300 metri.
”150 metri din steag vor veni din Romania si 150 metri din steag din Republica Moldova , le vom uni la mijlocul Prutului simbolic pentru a arata ca avem acelasi tricolor. Este impresionant că am reusit sa facem acest pod tricolor peste Prut. Acest Prut, acest rau doar ne uneste si nu ne separa. Urmeaza Podul de Oameni, pe 11 iulie, cu mii de oameni pe cele doua maluri ale Prutului.”, a spus liderul „Acţiunii 2012″, George Simion care cu trei saptamani in urma a primit interdictie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.
Pe podul de peste Prut s-a scandat de catre toti unionistii ”România n-a avut graniță la Prut!”, ”Unire!”, ”Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!”, ”Chisinau si Bucuresti – doua inimi romanești”, ”Basarabia e România”.
Dupa acțiunea de la Sculeni, participantii de pe ambele maluri ale Prutului au mers la Iași, unde au întins o hora in Piața Unirii, in jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza,au vizitat Muzeul Unirii Iasi si Biserica Banu avand hramul “Duminica Tuturor Sfintilor”

Sursa: iasi1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*