Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sute de medicamente dispar din farmacii din cauza prețurilor

in Evenimente/Stiri online

De la 1 iulie intră în vigoare art. 8.1. introdus prin Ordinul nr. 703/2015, prin care prețurile medicamentelor inovative trebuie să scadă la nivelul genericelor. Astfel 120 de medicamente sunt în pericol de dispariție, iar alte câteva sute vor ieși de pe piața românească până la sfârșitul anului. Fenomenul vine ca și consecință a faptului că distribuitorii nu vor mai dori comercializarea medicamentelor în România din cauza prețului mult prea mic, care în unele cazuri nu acoperă nici costurile de fabricare.

România are cel mai mic preț din UE. Trebuie să ținem cont că prețul cu care un medicament este înregistrat în România, dar și în alte țări, este reglementat de stat. Ministrul Banicioiu, și apoi și Achimaș Cadariu, precum și actualul ministru (până acum cel puțin) au mers pe ideea că România fiind o țară săracă trebuie să aibă și cel mai mic preț de intrare a medicamentului în țară. Or, este o confuzie între prețul acesta și accesul real al pacienților la medicamente pe care să și le permită. De ce? Pentru că prețul mic a dus la ceea ce numim export paralel de medicamente din România în alte state din spațiul comunitar”, a declarat dr. Marius Geantă, potrivit ziare.com.

În doar câteva zile 123 de medicamente originale dispar din farmacii, 20 dintre ele neavând înlocuitor disponibil. Cei mai afectați vor fi pacienții cu afecțiuni cardiologice și neurologice.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate