Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tabu: Satanismul în România mit sau realitate?

in Articole/Religie/Spiritualitate/Stiri online

Încă din anul 1969, în San Francisco s-a înființat Biserica lui Satan de către Anton Szandor LaVey, un fost angajat la circ. Noul curent a prins repede în rândul populației aflate în fața noului și tot mai mulți oameni au jurat credință diavolului, devenind astfel o sectă tot mai numeroasă. Anton LaVey s-a autointitulat „Papa cel Negru al Satanismului” și a scris o carte cu reguli , o „Biblie a răului”, care sa propovăduiască cuvântul demonismului în lume.

Cine a fost Anton Szandor LaVey? 

S-a născut în  Chicago, Illinois, la 11 aprilie 1930, cu numele Howard Stanton LeVey, din mamă de origine ucrainiană și tată rus. Se speculează că nu are o naționalitate concret definită, iar în arborele său genealogic își are urme și o țigancă din Transilvania. Încă de la vârsta de 5 ani citea cărți complexe, deși nu s-a simțit niciodată atras de studiu. La 15 ani a fugit de aanton levey....casă, neîmplinit și nemulțumit de viața liniștită, decentă, pe care o ducea alături de părinții săi, și s-a angajat într-un circ ambulant ca „băiatul de cușcă”, cu alte cuvinte, sarcina sa era să hrănească animalele fioroase chiar în cușca lor. Trei ani mai târziu a devenit asistent magician și simțindu-se puternic atras de forțele oculte, a început să studieze pe cont propriu despre hipnoza, magie, vise, vampiri și vârcolaci.

S-a căsătorit la doar 21 de ani, cu Carole și au avut un singur copil, Karla, moment în care Anton LaVey a decis să iasă din lumea întunericului. Și-a reluat studiile, după care lucrează ca fotograf pentru Poliția din San Francisco în departamentul de Criminalistică. Aici găsește, de fapt, Anton LaVey, motivul puternic necesar întemeierii unui curent care să lupte împotriva creștinismului.” Am văzut cea mai sângeroasa și mai grotească parte a omului. Oameni împușcați, tăiați de proprii lor prieteni, copii împrăștiați pe șosea în urma accidentelor, etc. A fost dezgustător și deprimant. Atunci m-am întrebat: „Unde e Dumnezeu?” Am început să detest atitudinea oamenilor cu privire la violență și care aveau aceeași zicală: „Așa a vrut Dumnezeu!”
În aprilie 1966, Anton LaVey anunță înființarea Bisericii lui Satan în cadrul Walpurgisnacht, cel mai mare festival de magie și vrăjitorie. Trei ani mai târziu scrie „The Satanic Bible”, care a devenit cartea de căpătâi pentru milioane de adepți ai satanismului, din întreaga lume.

Viața de familie

zeena

Nefiind susținut de soție pe calea lui Satan, Anton LeVey divorțează și se căsătorește cu Dianne în vârstă de 17 ani, la acea vreme, iubitoare și ea a forțelor oculte. Au împreună o fată, pe care o botează Zeena(foto), în cadrul unui ritual satanic, botez devenit obligatoriu pentru toți cei care doreau să urmeze religia satanică. Zeena a fost privată de o copilărie normală, aceasta a trăit abuzurile părinților ei și a cunoscut slujirea lui Satan ca unic obiectiv în viață. A fost însărcinată încă de la prima menstruație, iar la vârsta de 13 ani, fetița a primit titlul de Înaltă Preoteasa și Purtător de Cuvânt al Bisericii Satanice. S-a speculat că la acea vreme, din ordinul copilei, aveau loc ritualuri demonice care includeau sacrificări de copii.

Cu toate că tatăl său, devenise de acum atotputernicul Bisericii Sataniste, conducător al milioane de oameni, Zeena, ajunsă la maturitate, reușește să fugă împreună cu soțul ei. Cei doi înființează Mișcarea de Liberare Sethiană, o religie care permite oamenilor să folosească magia în scopuri bune și fără a invoca forțele întunericului. Potrivit jurnalistului care a intervievat-o, Annette Lamothe-Ramos, Zeena a anticipat, spectaculos de mult, întrebările ziaristei, motiv care a făcut-o să creadă că fiica satanistului Anton LaVey, ar avea puteri supranaturale.

Cartea de căpătâi a Satanismului

bibila„The Satanic Bible” a fost scrisă și publicată în anul 1969, are 222 de pagini și s-a vândut în peste un milion de exemplare. Cartea a fost aspru criticată și este considerată periculoasă pentru adolescenți. Nu e recunoscută, oficial, ca fiind o scriptură a unei religii, însă pentru adepții Bisericii Sataniste are statut de Biblie. Pe lângă legile satanismului, cele mai importante aspecte cuprinse în carte sunt legate de ritualuri referitoare la viața desfrânată, sex și distrugere.

Legile aparent umane

1. Nu-ți da opiniile sau sfatul decât dacă ești rugat.
2. Nu-ți povesti necazurile altora decât dacă ești sigur că aceștia vor să le audă.
3. Când te aflii în lăcașul altuia arată-i respect, altfel nu te duce acolo.
4. Dacă un invitat în lăcașul tău te enervează, tratează-l cu cruzime și fără milă.
5. Nu face avansuri sexuale decât dacă ai primit semnalul de împerechere.
6. Nu lua ceea ce nu-ți aparține decât dacă este o povară pentru cealaltă persoană și aceasta cere să fie eliberat de povară.
7. Recunoaște puterea magiei dacă ai folosit-o cu succes pentru a-ți îndeplini dorințele. Dacă negi puterea magiei, după ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obținut.

8. Nu te plânge de nimic din ceea ce nu ești implicat direct.
9. Nu face rău copiilor mici.
10. Nu ucide animale neumane decât dacă ești atacat sau pentru mâncarea ta.
11. Când mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Dacă cineva te deranjează, roagă-l să se oprească. Dacă nu se oprește, DISTRUGE-L!

 Satanismul în România

În țara nostră este greu de precizat câți oameni sunt adepți ai lui Satan, însă fenomenul a luat amploare și tot mai multe crime, acte de violență și orgii de tot felul sunt asociate cu satanismul.satanism- Potrivit lovendal.ro, racolarea adepților se face din rândul tinerilor între 15 și 25 de ani, iar inițierea lor în tainele demonismului se face treptat prin participarea la diverse activități, începând cu ascultarea muzicii hard-rock, consumul de băuturi alcoolice, droguri, sacrificări de oameni, animale și profanarea de morminte. Faptele sadice ale sataniștilor se recunosc după însemnele specifice lăsate pe corpul victimei: crucea răsturnată, steaua cu cinci colțuri, numărul 666 etc.
Cel mai răsunător caz de crimă în numele diavolului, de la noi, este cel din anul 1995, când trei tineri din Constanța au ucis și mutilat doi oameni ai străzii. Polițiștii au găsit una dintre victime decapitată, iar pe ambele corpuri erau scrijelite simboluri satanice și numărul 666. Pentru rezolvarea cazului, autoritățile au început investigația de la o amplă documentare în domeniul satanismului și astfel au ajuns la intervieveze mai mulți oameni ai străzii, care trăiau în barăci improvizate la marginea Constanței. Acolo polițiștii au descoperit urme proaspete de sânge și după analiza lor s-a stabilit că proveneau de la animale sacrificate în ritualuri dedicate diavolului.

Ucigașii au fost prinși după ce în zona în care a fost comis dublul asasinat, s-a semnalat că trei indivizi au profanat un monument local desenând, pe acesta, simboluri satanice. Astfel, suspecții au fost identificați ca fiind Tiberiu Pintilie, de 17 ani, Horațiu Pintilie, fratele acestuia, 23 de ani, și Cristinel Andronache, de 25 de ani. În urma cercetării caselor în care locuiau aceștia, s-a descoperit arma crimei, și anume un cuțit care încă mai avea sângele victimelor uscat pe lamă.

Cei trei au recunoscut faptele și au declarat că sunt urmași ai diavolului și au săvârșit crima în numele lui Satan. Tiberiu Pintilie, fiind minor la acea vreme, a primit jumătate din pedeapsa pe care au primit-o ceilalți sataniști, adică condamnare pe viață cu posibilitate de eliberare după vârsta de 60 de ani.

Am contactat reprezentanții Bisericii Sataniste din Romania, care dirijează site-ul bisericasatanista.org, pentru a ne oferi mai multe detalii despre credințele și convingerile lor, însă nu am primit niciun răspuns până la publicarea acestui articol.

 

sursa: vice.com, The Satanic Bible, bisericasatanista.org

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate