Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Taieri ilegale paduri! Cel mai mare dezastru ecologic din Europa se intampla in Romania!

in Evenimente

Este Cod Rosu de taieri ilegale de paduri in 28 de judete ale Romaniei. Specialistii organizatiei ”World Wide Fund for Nature” si Ministerul Mediului au facut harta zonelor de risc pentru defrisari fara autorizatie.

Si au descoperit ca nu exista judet in care padurile sa nu fi fost taiate ilegal. Iar de multe ori, hotii, care nu se mai tem de lege, sunt mana in mana cu padurarii platiti sa apere copacii.

Cel mai mare pericol este in Dambovita, Arges si Olt. Practic, autoritatile sunt obligate de acum incolo sa mearga in controale, in special in aceste zone de risc, unde copacii dispar de la o zi la alta.

In plus, rapoartele de ancheta vor fi publicate obligatoriu pe site-ul Garzii Fotestiere, supranumita noul ANAF al padurilor.

Granita dintre judetele Prahova si Dambovita: o padure intreaga de stejar a fost furata de sub ochii autoritatilor. Hotii au ascuns pana si cioatele.

Pana in urma cu o luna, aici a stat un stejar de aproape 100 de ani, spun inspectorii silvici, care au constatat ca acesta a ajuns probabil lemne de foc. Hotii au luat tot ce a fost bun de valorificat din aceasta padure, au mai ramas doar vreascurile in urma lor.

Desi hotii ar fi fost filmati de politie si prinsi in flagrant la furat de lemne, inspectorii silvici spun ca dosarul a primit, inexplicabil, neinceperea urmaririi penale. Asa ca oamenii simt ca se lupta cu morile de vant.

 

Aproape 19.500 de cazuri de tăieri ilegale de păduri au fost înregistrate de autorităţi anul trecut, adică aproape 53 de cazuri pe zi, faţă de 30 de cazuri pe zi înregistrate în perioada 2009 – 2011, arată un raport Greenpeace România.Raportul a fost întocmit în urma răspunsurilor primite de la autorităţi la solicitările Greenpeace România.

Astfel, în anul 2012 s-au înregistrat în total 19.495 de cazuri de tăieri ilegale, adică aproape 53 de cazuri pe zi, sancţionate cu amenzi contravenţionale sau făcând obiectul unor dosare penale.
La Poliţie au fost înregistrate 14.513 cazuri, direcţiile silvice au înregistrat 3.732 cazuri iar inspectoratele teritoriale pentru regim silvic şi vânătoare au înregistrat un total de 3.008 cazuri.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate