Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tancuri ale armatei ruse au ajuns in Moldova pe sub apa

in Evenimente/Extern/Stiri online

Mai multe tancuri din republica separatista Transnistria, intr-un exercitiu militar de simulare a unui atac asupra „inamicului”, au traversat Nistrul pe sub apa. Reactia Republicii Moldova a fost prompta, autoritatile de la Chisinau sustinand ca prezenta ilegala a fortelor straine este ilegala si provocatoare.

Conform publicatiei Deutsche Welle, mai multe tancuri din Transnistria au trecut Nistrul pe sub apa, simuland un atac impotriva inamicului de pe malul drept al fluviului, in cadrul unor exercitii militare complexe, comune, ale unitatilor Grupului Operativ de Trupe Ruse si structurilor de forta de la Tiraspol, capitala Republicii Moldovenesti Nistrene, aflata din anul 1992 sub influenta decisiva a Rusiei si care supravietuieste datorita sustinerii militare, economice, financiare si politice pe care Rusia i-o acorda.

La aceste exercitii militare a luat parte si prim-ministrul transnistrean Pavel Prokudin, care a afirmat ca Republica Moldoveneasca Nistreana s-ar afla sub amenintarea militara a Republica Moldova si a Ucrainei, asadar masurile de precautie si exercitiile militare sunt perfect indreptatite.

Dupa un plan elaborat de Districtul Militar Sud-Vest al Federatiei Ruse, unitatile motorizate ale Grupului Operativ de Trupe Ruse din Transnistria au efectuat „aplicatii de trecere a obstacolelor acvatice” pentru a opri si a neutraliza niste presupusi „teroristi”.

Tot Deutsche Welle puncteaza ca Anatol Selaru, ministrul moldovean al Apararii, l-a convocat de urgenta pe atasatul militar al Rusiei pentru explicatii, care insa nu s-a prezentat, afirmand ca are o agenda foarte incarcata si alte vizite deja programate.

Reactia Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene a venit rapid: diplomatii din capitala moldoveana au catalogat exercitiile militare din Transnistria in care au fost implicate „forte militare straine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova” drept „sfidatoare si inadmisibile”.

„Judecand dupa declaratiile facute de catre unii oficiali in cadrul acestor exercitii militare, dar mai ales dupa modul in care acestea s-au desfasurat, inclusiv fortarea raului Nistru cu utilizarea tehnicii blindate, se poate conchide fara echivoc ca scopul real al acestora este altul decat cel declarat”, se specifica in declaratia oficialilor moldoveni.

Chisinaul considera ca actiuni de acest gen pun in pericol suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate