Tariceanu, Grindeanu si Dragnea Tariceanu, au reusit intr-o luna de guvernare sa indeparteze Romania de UE

in Extern

Dragnea, Tariceanu si Grindeanu au reusit intr-o luna de guvernare sa indeparteze Romania de UE cum nu a facut-o nici o putere politica dupa 2005. Liderii PSD – ALDE si guvernul Grindeanu au sfidat valorile fondatoare ale Uniunii Europene prin “ordonanta de urgenta Dragnea”. Au ignorat Comisia Europeana cand au construit bugetul nerealist si cand au decis sa dea ajutor de stat pentru producatorii de rosii, au pus la colt diplomatii occidentali. Iata lista gesturilor provocatoare facute de majoritatea PSD – ALDE in ultima luna.

  • Ordonanta de urgenta 13 si proiectul gratierii

Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal in folosul politicienilor penali in noaptea de 31 ianuarie, in ciuda avertismentelor date cu cateva zile inainte de Comisia Europeana in raportul oficial privind MCV. “Modificările legislative menite în mod clar să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție sau care au reprezentat o provocare majoră la adresa independenței sau eficacității DNA ar atrage după sine reevaluarea progreselor realizate”, scria Comisia Europeana in Raportul MCV din 25 ianuarie.

De asemenea, pe 27 ianuarie, si cancelarul Angela Merkel avertizase, intr-o convorbire telefonica ceruta de ea cu presedintele Iohannis, ca “o diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste” ar fi “un semnal gresit”.

Dupa descinderea presedintelui Iohannis in sedinta de guvern au mai reactionat fata de intentia guvernului de modificare a Codului Penal ambasadorul SUA, ambasadorul Germaniei si camera de comert romano-germana.

Toate avertismentele au fost in zadar. Guvernul Grindeanu a adoptat noaptea ordonanta de urgenta 13 fara dezbatere publica, fara sa anunte ordinea de zi a sedintei publice. A urmat un desant diplomatic la MAE si avertismentul de o duritate fara precedent din partea a sase state aliate, care au spus negru pe alb ca “a subminat lupta anticoruptie din ultimii zece ani” si “riscă să afecteze parteneriatele bazate pe valori comune, inerente principiilor conducătoare ale UE şi NATO”. Cele sase tari care au semnat scrisoarea de o duritate extrema sunt SUA, Franţa, Germania, Olanda, Belgia si Canada.

E pentru prima oara dupa aderarea la UE si NATO cand nucleul dur al acestor organizatii internationale avertizeaza Romania ca “riscă să afecteze parteneriatele bazate pe valori comune, inerente principiilor conducătoare ale UE şi NATO”. Nu a reusit-o nici o putere de pana acum.

  • Umilirea diplomatilor occidentali:

– Sfidarea diplomatilor straini a inceput chiar din primele zile ale guvernarii. Ministrul Teodor Melescanu a avut, potrivit surselor HotNews.ro, o intalnire extrem de contondenta cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. A urmat un avertisment public al lui Melescanu, care i-a cerut ambasadorului SUA – iarasi fara precedent – sa nu isi mai spuna public nemultumirile, ci sa le transmita la Ministerul de Externe.

– Tot Melescanu le-a cerut ministrilor sa nu mai discute cu ambasadorii straini de la Bucuresti fara acordul MAE (sursa).

– O alta sfidare a venit din partea premierului Grindeanu: a doua zi dupa adoptarea OUG 13, mai multi ambasadori l-au invitat la o intalnire pe aceasta tema. Nu s-a dus, spunand ca a avut alt program legat de buget.

  • Masurile economice

– Au construit bugetul pe 2017 pe un fundament evident fals al veniturilor si cheltuieilor, cu complicitatea Comisiei Nationale de Prognoza, prognozand un deficit de 2,95%, la limita sub cei 3% asumati la nivelul Comisiei Europene. Depasirea deficitului e aproape garantata in ritmul pomenilor decise pe banda rulanta de Guvern, dupa cum avertizeaza si Consiliul Fiscal, iar conflictul cu Comisia Europeana e previzibil. De altfel, inca din campania electorala mai multi lideri PSD au spus public ca limita de dificit bugetar asumata de Romania e o frana in calea dezvoltarii tarii.

– Ajutorul pentru cultivatorii de rosii. La solicitarea Ministerului Agriculturii, guvernul Grindeanu a aprobat prin Hotarare de Guvern un ajutor pentru cultivatorii romani de tomate. Doar ca ministrul Agriculturii a recunoscut la TVR ca nu a cerut acordul Comisiei Europene, asa cum se cere in cazul ajutoarelor de stat decise de fiecare stat membru.

– Atacuri la multinationale. Liderii PSD si ALDE au declansat un atac dur la companiile multinationale, incercand sa delegitimeze protestele masive din ultima saptamana prin acreditarea ideii ca au fost organizate de marile corporatii. Toata povestea s-a bazat pe trei falsuri de presa.
u notiţe. Aşa ceva nu mai trebuie să se întâmple. Noi respectăm toate parteneriatele noastre, cred foarte mult în parteneriatul strategic cu SUA, cred foarte mult în toate parteneriatele cu partenerii noştri din UE, dar relaţiile dintre noi trebuie să fie de respect reciproc şi de avantaj reciproc”, a spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live. Sursa: hotnews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.