Tășnădeanul amendat pentru că a criticat Poliția pe Facebook, victorie în instanță!

in Articole

Tânărul Kovacs Roland a câștigat procesul intentat Poliției Locale Tășnad. Kovacs Roland a fost amendat cu o valoare foarte mare, respectiv 900 de lei, pentru că – au considerat polițiștii locali – i-ar fi jignit într-un comentariu postat pe Facebook.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Carei au decis astăzi: ”Admite plângerea contravenţională ca întemeiată. Anulează procesul verbal de contravenţie”. Mai exact, i-a dat câștig de cauză tânărului tășnădean.

Întreaga poveste a început în luna iulie a anului trecut după ce Poliția Locală din Tășnad a reușit să genereze un precedent extrem de periculos în România. A reușit să amendeze un tânăr pentru vina de a-și fi exprimat opinia liber pe pagina sa de socializare de pe Facebook. Dar nu oricum, ci cu suma de 900 de lei!

Kovacs Roland ar fi fost supărat pe faptul că polițiștii locali din Tășnad ar amenda oamenii pentru tot felul de situații, dar nu și pentru că firma de salubritate (subordonată Consiliului Local) nu își face treaba în oraș. Totuși, Kovacs Roland nu pare să fi adresat cuvinte care să fi necesitat sancționarea atât de dură de către polițiștii locali.

”Strada Trandafirilor, deci țăranii de la poliția locală se ocupă și dau amendă dacă nu este tăiată iarba de pe marginea șanțului, dar cu asta nu se ocupă nimeni. Dacă cumva se bagă omul la vorbă cu polițistul, domnul Glidea, sau dracu știe cine e dânsul, pune o întrebare gen: ”Cu cine vorbesc?”. Dacă omul îl întreabă ”De ce?”, el răspunde: ”Nu mă bag la vorbă cu oricine, vreau să știu cu cine vorbesc”, a fost postarea pe Facebook a lui Kovacs Roland.

Postarea incriminată de polițiștii locali

Polițiștii locali acuză, în procesul verbal, că: ”Kovacs Roland a adresat cuvinte jignitoare, lezând demnitatea și onoarea persoanelor din cadrul Poliției Locale al orașului Tășnad, pe rețea de socializare Facebook”. Polițiștii locali invocă prevederile art. 2, pct. 1, a Legii 61/1991 privind liniștea și ordinea publică.

Legea 61/1991 – la punctul invocat de polițiștii locali tășnădeni, prevede: ”săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și linistea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instițutiilor publice”.

Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, nu a cunoscut prea bine datele problemei. El, ca și primar (Poliția Locală este subordonată Primăriei și Consiliului Local) spune că ar fi vorba despre o confuzie. Cam aspră confuzie!

”Ceea ce a scris el (Kovacs Robert, n.red.) nu avea treabă cu Poliția Locală. El a pus o poză cu niște resturi de hârtie care au ieșit prin grilajul unui container pentru peturi. Nu era treaba Poliției Locale să intervină, ci a firmei de salubritate, care este subordonată Consiliului Local. Greșeala este a celor de la salubritate că atunci când au ridicat peturile nu au făcut și curățenie în jur”, a spus Grieb Csaba.


Aproape întreaga comunitate tășnădeană și-a manifestat sprijinul pentru Kovacs Roland, pe grupul de Facebook ”Orașul Tășnad” fiind postate sute de comentarii.

Alături de tânărul Kovacs Roland au fost Cristian Irimuș, care a militat pentru cauza tășnădeanului, respectiv avocatul bucureștean Călin Apati (tășnădean la origine), care l-a reprezentat pe Kovacs Roland gratuit în instanță.  Sursa: Presasm.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.