Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Taxa de poluare ar putea fi plătită în prețul carburantului

in Evenimente/Stiri online

Cristian Petru Bodea și Valeriu Victor Boeriu, senatori PNL au demarat un proiect prin care propun ca taxa de poluare să fie inclusă în prețul carburanților. Astfel fiecare litru de benzină sau motorină va fi majorat cu 0,05 bani, cea ce ar duce la colectarea a 350 de lei pentru fiecare persoană, într-o perioadă de 15 ani, timp estimat pentru folosirea unei mașini. Banii ar urma să intre în bugetul Fondului de Mediu.

Cei doi inițiatori ai proiectului susțin că taxa de poluare este ”taxă inechitabilă” și argumentează prin faptul că un autoturism Euro 6, pentru care se plătește o taxă mică, va polua mai mult decât un altul Euro 3, care merge mult mai puțin. Senatorii subliniază faptul că singurul indicator real în stabilirea gradului de poluare este cantitatea de carburant, dat fiind faptul că nici capacitatea cilindrică, nici vechimea motorului sau calitatea acestuia nu indică real gradul de poluare.

Luna aceasta, Guvernul a declarat că va suporta cheltuielile de restituire a taxei de poluare pentru cetățenii care încă nu au intrat în posesia banilor. Este cazul a peste un milion de români care au plătit taxe de poluare în perioada 2007-2013. Aceștia pot să obțină banii de la stat, plus dobânzile aferente, printr-o cerere depusă la ANAF.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate