TAXA PE COLIVĂ: Ajutoarele de înmormântare vor fi impozitate!

in Articole

Printre surprizele aduse de proiectul de modificare a Codului Fiscal se numără și impozitarea mai multor tipuri de venituri care până acum erau trecute cu vederea, anunță GreatNews.ro.

Ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele/văduvii de război, bursele primite de elevi și studenți, premiile sportivilor medaliați la campionatele mondiale, europene și la jocurile olimpice/paralimpice vor fi toate impozitate.

Trecerea la impozitul pe venitul global va duce și la impozitarea ajutoarelor de înmormântare, ajutoarele pentru boli grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale și chiar a cadourilor sau tichetelor oferite de companii salariaților, cât și a contravalorii transportului la locul de muncă sau contravaloarea serviciilor turistice sau de tratament.

Ministerul Finanțelor dorește să modifice sistemul actual de impozitare obținute de persoanele fizice, renunțând la cota unică de 16% și introducerea unui impozit diferențiat de 0% sau 10% în funcție de venitul anual global pentru fiecare gospodărie din România.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.