Te-ai intrebat vreodată câți bani plătește România către UE? Și cât primește înapoi? Află AICI

in Evenimente

Bugetul UE este finanţat din surse care includ un procent din venitul naţional brut al fiecărui stat membru. Acest buget este orientat către domenii foarte diferite, cum ar fi creşterea nivelului de trai în regiunile mai sărace sau garantarea siguranţei alimentare.

Bugetul este stabilit, în comun, de Comisie, Consiliu și Parlament. Comisia elaborează un proiect pe care îl înaintează spre analiză Consiliului și Parlamentului, care pot aduce modificări. În caz de dezacord, instituțiile trebuie să negocieze până ajung la un compromis.

Bugetul din fiecare an conține sumele convenite în prealabil prin cadrul financiar multianual. Acest fapt îi permite Uniunii Europene să planifice programele de cheltuieli cu câțiva ani înainte. Cadrul actual acoperă perioada 2014-2020.

De exemplu, în 2014, România a contribuit la bugetul UE cu ceva mai puțin de 1,5 miliarde de euro. În schimb, în România, în același an, au intrat ceva mai mult de 6 miliarde de euro în fonduri europene.

Aflați mai multe din clipul de mai jos.

Această rubrică este realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European scrie antena3.ro

Te-ai intrebat vreodată câți bani plătește România către UE? Și cât primește înapoi? Află AICI —–http://bit.ly/2mneeys

Posted by Be EU on 27 Februarie 2017

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.