Te-ai întrebat vreodată ce simţi atunci când mori? Iată ce au relevat cercetările

in Articole

Moartea a fost dintotdeauna un subiect care a stârnit curiozitatea şi, în multe cazuri, a dat naştere temerilor. Cum este dincolo sau ce simţi când mori sunt doar două dintre întrebările pe care, cu siguranţă, la un moment dat, ni le punem cu toţii. Cel puţin referitor la cea de-a doua întrebare au încercat ofere câteva lămuriri oameni care au trecut prin experienţa morţii clinice.

Există viaţă după moarte?

Iată o întrebare care frământă pe mulţi oameni şi care îşi află răspunsul în mărturiile celor care s-au aflat, pentru un scurt timp, în moarte clinică. Poveştile lor sunt fascinante, chiar liniştitoare, dar şi poate un pic înspăimântătoare.

body-1

Cea mai interesantă parte: cele mai multe persoane au avut experienţe similare, atunci când erau “moarte”. Iată ce spun acestea că au văzut, auzit sau simţit.

Află, aşadar, ce simţi când mori, aşa cum rezultă din relatările persoanelor careau cunoscut această experienţă!

În 2012, mijlocaşul Fabrice Muamba, care activă la echipa engleză Bolton Wanderers, s-a prăbuşit în mijlocul terenului în timpul unui meci de fotbal. Cauzaa fost un atac de cord, care a fost urmat de dispariţia semnelor vitale şi demoartea clinică. Din fericire, Muamba a supravieţuit şi a putut povesti ceea ce s-aîntâmplat cu el în perioada în care a fost în moarte clinică. În acele momente, asimţit o ameţeală profundă, aproape ireală, şi a avut senzaţia aleargă îninteriorul corpului unei alte persoane. Senzaţia de durere lipsea, însă, cudesăvârşire.

O experienţă similară i-a fost dat trăiască şi unui farmacist din secolul al XVIII-lea în timpul unei puncţii venoase, reuşind astfel se înscrie şi el pe listacelor care, ulterior, au putut ne dea răspunsul la întrebarea “Ce simţi când mori?”. Punctia venoasă era folosită de medicii vremii în scopul scăderii febrei. În timp ce medicii îi luau sânge, farmacistul şi-a pierdut conştienţa şi a “văzut” olumina pură şi strălucitoare care i-a dat senzaţia se află în Răi.

Cu 15 ani în urmă, cercetătorul Sam Parnia şi echipa lui au intervievat 63 depacienţi de la Spitalul General din Southampton, care fuseseră resuscitaţi dupăun atac de cord. Doar şapte dintre ei şi-au putut aminti ce au simţit în perioadaîn care nu au fost conştienţi. Aceştia avuseseră senzaţia se află într-un spaţiude unde nu se mai puteau întoarce, simţiseră o pace profundă şi un singurpacient a relatat s-a “văzutsărind de pe un munte.

Cercetarea a continuat pe pacienţi din 15 spitale americane şi europene. Doidintre pacienţii care au fost în moarte clinică şi apoi resuscitaţi au putut darăspunsul la întrebarea “ce simţi când mori?”, povestindu-şi experienţele trăite înafară corpului. Unul dintre ei a relatat a “văzut” o femeie care stătea într-uncolţ al încăperii şi îi făcea semn vină spre ea. În momentul în care a ajunslângă ea, pacientul a privit în jos şi s-a văzut pe el însuşi înconjurat de cadre medicale care încercau -l resusciteze. Celălalt pacient care se aflase în moarteclinică povesteşte a avut senzaţia s-a înălţat la nivelul tavanului, iar de acolo privea cum o asistentă şi un doctor încercau -l readucă la viaţă.

Deşi studiile au avut în prim plan doar oameni care “au murit” în urma atacurilor de cord, este liniştitor totuşi ştii moartea nu vine însoţită de durerefizicăLumina strălucitoare, senzaţia plăcută de eliberare, de linişte, de paceinterioară de carea poate mulţi nu au avut parte în această viaţă, sentimentulpătrunderii pe un tărâm nepământean şi, ocazional, cel al părăsirii corpului suntrelatate ca fiind cele mai frecvente senzaţii în timpul unei morţi clinice. Aşadar,frica de moarte este complet nejustificată.

1) Lumina

Majoritatea oamenilor care au intrat în moarte clinică au văzut faimoasa “luminiţă de la capătul tunelului”.

2) Poţi să-ţi vezi trupul

Unii au această experienţă “în afara trupului” şi îşi văd propriul corp zăcând fără viaţă. Aceştia descriu că s-au simţit ca nişte spirite care plutesc şi văd tot ce se întâmplă în încăpere şi pe cei care se află acolo. Orice încercare de a reveni în trup eşuează, ceea ce le-a provocat o stare de mare disperare.

3) Îngerul păzitor

Numeroşi oameni pretind că au văzut cel puţin un înger care a avut grijă de ei în scurtul timp petrecut pe tărâmul de dincolo.

Foto: viralnova.com

4) Revedere de gradul 0 cu rudele

Cei aflaţi în trecere în viaţa de apoi spun că şi-au întâlnit rudele decedate. Aparent, unele dintre ele chiar i-au salutat călduros şi le-au vorbit, convingându-i să se întoarcă pe Pământ.

5) Viaţa cu un scurt metraj

Se pare că, în apropierea morţii, mulţi îşi revăd cele mai bune şi cele mai proaste momente ale vieţii. Toate realizările şi amintirile îţi trec prin faţa ochilor, ca într-un slideshow rapid al existenţei tale.

6) Auzi şi vezi totul

Mulţi oameni îşi amintesc faptul că, atunci când se aflau în afara corpului, puteau să-i vadă şi să-i audă pe cei din jur, însă nu puteau lua legătura cu aceştia sub nicio formă.

7) O senzaţie de pace şi calm

Majoritatea celor care au murit spun că au fost copleşiţi de o uimitoare senzaţie de calm şi pace, atât de puternică încât spiritul lor nici nu au putut s-o perceapă în deplinătatea ei ori, mai târziu, la întoarcerea pe Pământ, să o descrie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*