Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Te simți descurajat? Încearcă aceste șmecherii rapide!

in Psihologie

Studiile au arătat că ne simțim descurajați de cel puțin opt ori pe zi. Asta nu înseamnă că ne plimbăm încolo și încoace cu capul plecat la fiecare dintre cele opt ocazii, dar ar trebui să ne atenționeze asupra provocării fundamentale pe care o înfruntăm în permanență- și anume că trebuie să ne străduim să rămânem în vârful piramidei.
Iată zece șmecherii de reținut pentru atunci când nu te vei simți campionul care, într-adevăr ești:
1. Folosește tehina protecției
Tehnică protecției înseamnă simpla concentrare pe un eveniment fericit din trecut și rechemarea emoției care te-a încercat în acel moment.
2. Răsfoiește agenda de lucru
Vei fi șocat de multitudinea afacerilor rămase nefinalizate. Notează zece persoane de contact pe care le-ai neglijat și telefoneaza-le a două zi. Această este una din căile de a începe afeceri fără a-ți solicita capacitățile intelectuale.
3. Organizează dosarele sau fă curat 
Când te simți oarecum neîncrezător, unul din motive poate fi lipsa ta de îndemânare. Curățarea camerei sau a biroului , deși nu sună spectaculos, îți a ridica moralul.
4. Ascultă zgomotele naturii
Unul dintre cei mai puternici “vindecatori” ai anxietății este sunetul apei curagtoare. O ora pe nisip sau în piscina face minuni. O altă cale simplă de a-ți inaltura temerile este să ieși într-un parc din apropiere, să te așezi sub un copac, să privești cerul și sa asculți ciripitul păsărilor. În scurtă vreme, verdeața și aerul curat îți vor reface starea de spirit.
5. Plănuiește o ieșire la sfârșit de spatamana
Oamenii raportează obstacolele de care se lovesc la destinația spre care tind. Poate că ai pierdut din vedere nu imaginea de ansamblu, ci obiectivele pe termen scurt.
6. Citește
Se spune că puterea este data de cunoaștere. Încearcă să afli ce este adevărat în acest clișeu.
7. Meditează
Meditația este un instrument de relaxare subutilizat. Din anumite motive, mulți oameni încă mai cred că trebuie să fii membru al vreunei secte ciudate pentru a putea medita.
8. Fă socoteli
Cifrele (și, în general, contabilitatea) nu sunt, de obicei, punctul forte al multor oameni. Dar, dacă îți faci timp pentru a-ți organiza finanțele, te vei simți apoi capabil să îndeplinești și alte sarcini mai solicitante.
9. Înconjoară-te de oameni pozitivi
Încearcă să te amesteci printre persoane pozitive și urmărește cum ți se îmbunătățește starea de spirit. Când nu te simți în centrul universului,ai nevoie de oameni pozitivi în jurul tău, care să te aducă pe calea cea dreaptă.
10. Crede
Crede în tine însuți și în potențialul tău înnăscut și întotdeauna vei depăși dificultățile.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate