Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Te simti singur, vrei o jumatate? O lectie pentru noi toti

in Articole

E chiar haios când cineva te întreabă “te simți singur, vrei o jumătate?”, mă bufnește râsul, jumătate de ce? De portocală? Jumătate de pâine? Sau poate jumătate de covrig? Singurătatea, de când e lumea, cu toții vorbesc de ea cu jale, de ești singur la toată lumea îi e milă de soarta ta nefericită. Nu înțeleg de ce atâtea vaiete, nu înțeleg de ce unii văd singurătatea ca pe o ciumă, poate oamenii în vârstă au motive, dar voi ăștia tineri?

company-sebastien-ramirez-franta-003

Nu înțeleg de ce se plâng unii că nu pot trăi fără o jumătate, v-ați născut întregi nu vă trebuie o jumătate. Singurătatea te învață să știi să apreciezi în viață, ce sau pe cine, singurătatea îți dă niște lecții minune. Nu trebuie să ai o relație ca să fii fericit, fericirea se afla în diverse lucruri mici, nu trebuie să te lipești de cineva și să trăiești doar pentru existența sa, nu trebuie să te sacrifici pe tine. Ești singur? Abia ai ieșit dintr-o relație sau ești deja de ceva timp singur? Nu încerca să înlocuiești repede persoana de care te-ai despărțit, mai bine încearcă să te bucuri din nou de tine. Reînvăța să te cunoști, să te apreciezi, să îți dai seama ce valoare ai, reînvăța să râzi, să trăiești, să glumești, reinventează! Bucură-te de singurătatea în care ești, iubește-te pe tine! Persoană ce o aștepți va veni la momentul potrivit, moment de Dumnezeu știut. Până atunci nu te gândi la nimic altceva decât să trăiești din plin fiecare minut, ieși cu prietenii, stai la bârfe cu vecinii, inventează glume. Dacă simți că intri în depresie pune mâna și scrie poezii (vei fi un scriitor grozav), fă balonase din gumă sau din săpun, sari coarda, dă-te cu sania, urcă pe munți, vizitează locuri noi, socializează, fă-ți prieteni. Viața nu se rezumă doar la a trăi cu cineva și a te pupa toată ziua, viața se rezuma la trăire, trăiește-o, nu o lăsa să îți treacă printre degete.

Chiar dacă ești într-o relație, chiar dacă ești căsătorit, chiar dacă mai ai puțin și faci nunta de argint, nu trebuie să renunți la a fi nebun, la acea nebunie ce te face fericit, nu trebuie să fii acru sau dur, bucură-te de viață cu perechea ta sau singur. Oamenii însușesc fericirea cu iubirea, unii uita că fericirea vine din diferite locuri, obiecte, întâmplări, iar iubirea poate fi de mii de culori. Nu știu de ce în ziua de azi dacă nu ai o jumătate deja ți se pune eticheta, deja intri în depresie, deja e ceva inadmisibil.

E, pe naiba, nu e deloc așa, decât să fii cu cineva care nu îți face inima să alerge, care nu te face să îți dorești mai mult, care nu te face să te iubești și să fii mândru de ce ești, dacă nu ești cu cineva care să te susțină, înțeleagă, respecte, iubească, dacă nu te simți fericit alături de cineva atunci de ce să continui cu relația? De rușinea lumii poate sau de frica singurătății? Asta e greșeala fatală și oamenii inteligenți știu deja “lucrurile se întâmplă la momentul potrivit așa cum ne e scris, momentul potrivit ales de Dumnezeu, nu de noi”, până atunci tot ce putem face e să ne bucurăm de singurătate, dar într-un mod constructiv, să ne facem plăcerile, să ne realizăm visele, abia apoi vom fi pregătiți pentru acea persoană (nu jumătate), pentru acel suflet pereche care să ne completeze, nu doar pentru îmbrățișări și pupici ci pentru a face împreună cele mai frumoase nebunii. Viața e atât de necunoscută nouă, nu știm când ne va fi luată, nu știm nici cum, nu avem dreptul să întrebăm de ce… deci hai să o trăim, să ne bucurăm la maxim de tot ceea ce ne face fericiți, fie de avem relații fie de suntem singuri. Fericirea e pentru toți! Sursa: Ramona-Nicolae.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate