Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tehnică medicală bizară- ruperea picioarelor pentru a câștiga centimetri în înălțime

in Evenimente/Extern/Stiri online

Nu puțini sunt oamenii care consideră înălțimea un plus de atractivitate personală, mai ales unii tineri care sunt dispuși să își pună viața în pericol pentru a-și îndeplini obiectivul de frumusețe. De la banalele silicoane și alte intervenții asemănătoare, astăzi se practică și ruperea picioarelor pentru câțiva centimetri în plus în înălțime.

Deși bizara tehnică a apărut în anii ´50, în Siberia, la inițiativa lui Gavriil Ilizarov, un medic care a operat un sportiv de performanță în scopul de a-i aduce ambele picioare la aceeași dimensiune, India este țara care a dezvoltat ”lungirea picioarelor” ca practică de frumusețe.

Intervenția este destul de dureroasă și presupune fracturarea osului tibiei, după care este fixat într-un dispozitiv metalic timp de câteva săptămâni, timpul necesar pentru vindecare. Astfel se obține lungirea piciorului cu aproximativ 8 centimetri după cum susține Amar Sarin, un medic din India care afirmă că a făcut peste 300 astfel de intervenții.amar-sarinruperea-oaselor-pt-inaltime

Sudhir Kapoor, președintele Asociației de Ortopedie din India, avertizează potrivit The Guardian, că intervenția este complicată și nerecomandată mai ales că nu există programe care să fi învățat medicii să urmeze tehnica de lungire a picioarelor în condiții favorabile pacientului.

75% dintre cei care apelează la lungirea picioarelor prin ruperea lor sunt străini veniți în India special pentru a se supune intervenției. Pacienții sunt majoritar femei. Cel mai mare risc pe care oamenii și-l asumă prin această procedură este invaliditatea.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate