Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tehnica umbrelor

in Arta

De multe ori umbrele sunt efecte ce stau la dispoziţia artistului. Ele pot să ne ajute sau pot să dăuneze. În artă se studiază tehnica umbrelor. Dacă aşezăm un obiect pe o masă , unghiul din care îl fotografiem se alege în funcţie de umbre şi de cadrul fotografiei. Cadrul fotografiei este un perimetru pe care noi îl decidem. Face parte din domeniul artistic alegerea acestui perimetru.De asemenea tot noi decidem şi unghiul de fotografie şi conul de umbre.

Fotografierea persoanelor – pentru a reuşi o imagine plăcută trebuie găsit unghiul favorabil.
Momentul cadrării în cazul filmărilor trebuie să lase posibilitatea de a mişca aparatul cu uşurinţă, să fie o mişcare inspirată.

Când se face încadrarea unui subiect trebuie să ne gândim la următoarea operaţie.Ce ar putea să urmeze?

În cazul filmărilor cele mai avantajoase sunt imaginile luate de sus (+1m ) –ex. Un grup care dansează.

Nu există decăt un singur loc de unde poţi filma cel mai bine. Trebuie săintuieşti ceea ce ai în imagine (WIEN FINDER sau în vizorul aparatului ) aceea va apărea cu un plus de 10 %.

Noţiuni importante în cadrul filmărilor video de la diferite acţiuni.
Este foarte important să urmărim în cazul filmărilor video sincronizarea sunetului la schimbările unghiurilor de filmare:

-unghi frontal din faţă.

-alegerea punctului de staţie de multe ori este prin compromis ( în funcţie de posibilităţi).

-reglarea zoom-ului în tide sau wide se face de obicei în mo lent şi numai în anumite cazuri în mod rapid.

-alegerea punctului de staţie de foarte multe ori trebuie făcută şi de sursa de semnal audio.

-în cazul filmărilor cu videocamera pe trepied se evită cu mare atenţie bruscările atât a trepiedului cât şi a videocamerei.Reglarea trepiedului se face în aşa fel încât acesta să aibă o stabilitate perfectă şi o perpendicularitate cât mai dreaptă faţăde cadrul în care se află subiectul filmat.

-este indicat ca începuturile şi sfârşiturile de filmare să fie realizate printr-o jonglerie a închiderilor şi a deschiderilor de unghi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate