Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Telefonul roșu Washington-Moscova s-a încins! Administrația Trump în Siria: a oprit înaintarea trupelor lui Putin

in Extern

Telefonul roșu Washington-Moscova s-a încins după ce americanii au oprit trupele ruseşti la intrarea în oraşul Manbij, aflat în nordul Siriei. Acţiunea a fost urmată de o întâlnire, în secret, a militarilor de rang înalt din SUA, Rusia și Turcia.

Șeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Joseph Dunford, comandantul Forțelor Armate ruse, generalul Valeri Gherasimov și șeful Statului Major al Armatei Turce, generalul Hulusi Akar, s-au întâlnit la 7 martie în Antalya, Turcia, pentru a stabili „limitele” acțiunilor militare din Siria, astfel încât să nu se ciocnească, mai ales în jurul orașului Manbij, scrie România liberă.

Cu o zi înaintea întâlnirii, Administrația Trump avusese o primă acțiune în Siria, tăind calea rușilor tocmai când să intre în orașul Manbij. Telefonul roșu Washington-Moscova s-a încins, Vladimir Putin fiind avertizat la modul cel mai clar că, dacă înaintează în Manbij, trupele lui vor fi întâmpinate de forțele americane, un convoi de blindate dispus împrejurul orașului eliberat de ISIS. Pentagonul a și anunțat această desfășurare de forțe și a difuzat și imagini, ca să nu existe discuții, că nu s-a știut.

Orașul Manbij e dorit de ruși pentru Assad, de turci pentru Armata Siriană Liberă, și de americani pentru forțele kurde pe care le sprijină, dar care predaseră zone întregi milițiilor pro-Assad, crezând că SUA nu mai intervin.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate