Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Telenovela anului: Vladimir Putin și Recep Erdogan, suflete pereche

in Articole/Politic

Cine seamănă, se adună! Proverbul se potrivește perfect celei mai noi alianțe de pe scena politicii internaționale: Turcia-Rusia. În goana după putere, președintele turc pare că se servește din metodele hitleriste pentru a instaura dictatura în țara sa. Și dacă am spune că numărul nu contează, am ajunge la concluzia că Erdogan a pornit genocidul propriilor cetățeni, acelor considerați infideli și pro Fethullah Gülen.

Un om slab se retrage, unul puternic caută aliați, iar un altul și mai puternic ca Vladimir Putin va spune întotdeauna ”Dușmanul dușmanilor mei îmi este prieten”. S-au întâlnit, s-au plăcut din nou, au pus gaz pe focul iubirii și pretind să bată filmul păcii din Europa, să schimbe Constituții, să violeze drepturi cetățenești, să distrugă tot, mai puțin propriul orgoliu.

Nici nu a fost greu ca Erdogan să își găsească sufletul pereche în persoana lui Vladimir Putin. Am mai spus deja: Cine seamănă, se adună! Iată și dovezile:

Atât Erdogan cât și Putin își conduc țările din 2002, respectiv 2000, alternând funcția de președinte cu cea de prim-ministru. Întotdeauna s-a pus punctul pe I, iar țara a știut cine este șeful.

Dacă liderul turc se folosește pentru prima dată de un context (lovitura de stat) ca să își elimine rivalii politici și să își consolideze puterea, dragul său prieten, Vladimir a făcut-o deja. Este foarte cunoscut rusul pentru autoritatea cu care își tratează rivalii, pe care fie i-a exilat, fie i-a băgat în închisoare.

Se folosesc de popor după ce l-au manipulat. Metoda este trasă la indigou la ambii președinți (probabil este general valabil). Erdogan vrea reintroducerea pedepsei capitale pentru că așa vrea poporul, și bineînțeles, un președinte își servește umil cetățenii, iar Putin promovează ideea că poporul rus ar fi ”nimeni” fără mâna lui dibace la cârma țării.

Atât Erdogan cât și Putin consideră presa un dușman de temut. Liderul turc abia a început persecuția și eliminarea acelor companii media care nu îl favorizează, în timp e Putin este deja celebru la acest capitol. Rusia este una din țările unde jurnalismul nu mai înseamnă de mult libertate de expresie.

Văzând toate astea, parcă planul ruso-turc pare vechi și scos acum de la naftalină, așa doar că s-au plictisit liderii și mai vor puțină acțiune. De asemenea, este ușor de înțeles cine poartă pantalonii în relația Erdogan-Putin.

Cred că am văzut o ofertă undeva printr-un ziar din Hollywood, că marile producătoare de filme de acolo sunt în criză și fac ceva reduceri. Dacă Putin și Erdogan ar face un film, cu siguranță ne-am bate pe locuri în sălile de cinema. În viața reală însă cetățenii preferă canapeaua și filmul bun cu floricele, nu atacuri teroriste și nici politice, care de multe ori sunt mai devastatoare decât 10 jihadiști la un loc.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate