Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Telenovela țesută de români pe marginea morții patronului Hexi Phrama în viziunea lui Vasile Dîncu: De la cazul Elodia nu s- a mai întâmplat așa ceva

in Evenimente/Stiri online

Vicepremierului Vasile Dîncu analizează din punct de vedere sociologic, cel mai mare scandal iscat de la depistarea dezinfectanților diluați în spitale, care a culminat cu moartea suspectă a patronului Hexi Phrama. Vasile Dîncu este de părere că teoriile apărute în ultimele zile legate de moartea lui Dan Condrea sunt o dovadă a faptului că românii acceptă informații foarte ușor, fără a fi verificate. În nevoia de a cunoaște adevărul, oamenii apelează la imaginație și astfel iau naștere teorii, care cele mai multe nu au legătură cu faptele reale.

Mi se pare, ca sociolog care mă ocup de imaginar și de derivele imaginarului din România, mi se pare fascinant. Este fascinant pentru că a dezlănțuit o efervescență a imaginarului colectiv, fără precedent. De la cazul „Elodia” nu s- a mai întâmplat așa ceva. În sociologie există câteva teorii legate de imaginarul social care spun că în perioade de ruptură între un sistemul social care este destul de bine articulat și imaginar și unul nou, în care apar lucruri imprevizibile, în care oamenii se simt nesiguri, în care simt nesiguranța locului de muncă, se integrează într-o societate bazată pe competiție dar ei nu pot să gestioneze toate riscurile, încep să găsească soluții imaginare, caută soluții magice, mistice.”, a declarat viceprimarul Vasile Dîncu, în cadrul unei conferințe.

Omul politic, profesor universitar și de asemeni, autor de cărți sociologice, subliniază faptul că telenovela născută în mintea oamenilor, de după accidentul lui Dan Condrea este de-a dreptul fascinantă din punct de vedere sociologic, telenovelă susținută de mass-media.

Sunt teorii pe care oamenii le acceptă foarte ușor, pornind de la o informație neverificată, neasumată de nimeni, se dezvoltă un întreg curent de gândire și de mărturii legate unele de altele în care mass media construiește adevărate telenovele, asta este fascinant din punct de vedere sociologic.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate