Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Temperaturi record. Cod roşu de caniculă

in Evenimente

Temperaturi record în România: 46 de grade celsius este temperatura resimţită în Bucureşti şi în mai multe regiuni ale ţării.

Meteorologii au emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru vestul ţării din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Restul regiunilor sunt sub cod galben sau cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…39 de grade Celsius la umbră, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) a depăşit pragul critic de 80 de unităţi în mai multe zone din ţară.

Trebuie să precizăm, conform RomâniaTv, că aceste temperaturi record nu au mai fost înregistrate de 8 ani pe data de 8 iulie.

Potrivit ANM, la ora 12.00 cel mai cald era la Satu Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Moldova Veche, Slobozia, Cernavodă, Tulcea, Galaţi, Brăila, Târgu Ocna, Bacău şi Botoaşni – 34 de grade Celsius la umbră.

La Bucureşti, se înregistrau 34 de grade la Afumaţi şi Filaret şi 33 la staţia Băneasa.

Atenţie: valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.
Autorităţile au început să ia deja măsuri anti-caniculă în mai multe oraşe principale ale ţării. În Capitală, se împart pahare cu ceai rece călătorilor care coboară din mijloacele de transport în comun şi trecătorilor. De asemenea, primăria Capitalei a organizat mai multe corturi anti-caniculă cu apă rece de la dozator şi aer condiţionat. Mai multe duşuri au fost instalate în câteva puncte din Bucureşti, iar salvarea este în permanenţă în alertă pentru cazurile grave provocate de aceste temperaturi critice.
Sfaturi anti-caniculă: Pe timp de caniculă, activitățile zilnice pot fi continuate, dar organismul este pus la grea încercare. Site-ul passionsante.be propune opt metode prin care temperaturile ridicate pot fi suportate mai uşor. Astfel, trebuie să ştiţi că:

– evitaţi eforturile mari în orele de caniculă, activităţile sportive, cumpărăturile

– aerisiţi încăperile, coborâţi storurile şi draperiile, folosiţi aerul condiţionat chibzuit şi evitaţi deschiderea aragazului pe timpul zilei
– beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi, consumaţi fructe şi legume şi faceţi regulat duşuri cu apă călduţă
– evitaţi expunerea directă la soare, staţi în interior, la umbră, la aer curat
– temperaturile ridicate nu se potrivesc cu consumul de alcool şi a de dulciuri
– purtaţi haine largi, din fibre naturale, deschise la culoare, pălării, şepci sau bandane
– evitaţi locurile aglomerate şi spaţiile închise
– evitaţi drumurile lungi cu maşina şi transportul în comun.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate