Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

TENSIUNI ALARMANTE! Donald Trump incepe construirea zidului la frontiera cu Mexicul. Statul mexican va plăti pentru acest zid!

in Extern

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat miercuri ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, relatează presa americană. Pe de altă parte, preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a transmis că statul mexican nu va plăti pentru acest zid, însă a precizat că este dispus să ajungă la un acord cu oficialii americani, pe această temă.

Mexicul nu va plăti pentru zidul de frontieră al lui Donald Trump, a declarat preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, într-un mesaj adresat naţiunii, potrivit BBC.

Acesta a declarat că „deplânge” planurile barierei, adăugând că „Mexicul nu crede în ziduri”. Acesta nu a făcut nicio menţiune asupra anulării sau amânării călătoriei sale la Washington de pe 31 ianuarie pentru a se întâlni cu preşedintele SUA. Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru construirea „unei bariere fizice impasibile” şi a insitat ca Mexicul să plătească pentru aceasta.

Enrique Pena Nieto a spus: „Am spus de nenumărate ori şi repet: Mexicul nu va plăti niciun zid. Ideea zidului a apărut pentru că Mexicul ia în discuţie noi reguli asupa cooperării, a comerţului, investiţiilor, securitpţii şi a imigraţiei în regiunea Americii de Nord. În calitate de preşedinte, îmi asum complet responsabilitatea de a apăra interesele statului şi ale mexicanilor. Ţinând cont de raportul final al funcţionarilor din  Washington DC şi a sfaturilor din partea camerei de comerţ şi a guvernatorilor, voi dedice următorii paşi.”, a precizat acesta.

„Mexicul îşi oferă prietenia poporului american şi dispoziţia de a ajunge la acorduri cu guvernul american, acorduri care să fie în favoarea atât a Mexicului, cât şi a SUA”, a mai transmis preşedintele mexican.

Peña Nieto a spus de asemenea că a ordonat agenţiilor guvernamentale să îşi intensifice protecţia faţă de imigranţi.

„Am cerut ministrului pentru Relaţii Externe să consolideze măsurile de protecţie pentru cetăţenii noştri”, a spus el. Acesta a adăugat că cele 50 de consulate mexicane din Statele Unite vor fi folosite pentru a apăra drepturile imigranţilor în această ţară.

Peña Nieto şi-a încheiat mesajul spunând că Mexicul oferă şi aşteaptă respect. Într-un discurs susţinut luni, Peña Nieto a spus că Guvernul său este pregătit să negocieze cu Statele Unite dacă este respectată suveranitatea Mexicului.

Lucrările pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul vor începe în „câteva luni”, iar costurile vor fi suportate în final de Guvernul mexican, afirma anterior preşedintele american, Donald Trump, într-un interviu acordat postului ABC scrie meadiafax.ro

„În final, lucrările vor fi suportate de Mexic, aşa cum am spus permanent. Mexicul va plăti zidul în proporţie de sută la sută”, a declarat Donald Trump.

Noul lider de la Casa Albă a confirmat că lucrările de construcţie a zidului de frontieră vor fi suportate iniţial de Statele Unite.

„Dar lucrările vor fi rambursate ulterior din orice tranzacţie comercială am avea cu Mexicul. Pot să spun doar că se va plăti. Va fi într-o formă, poate într-o formă complicată. Ceea ce fac este benefic pentru Statele Unite. Va fi foarte benefic şi pentru Mexic. Vrem un Mexic foarte stabil şi solid”, a precizat Donald Trump.

„Lucrările vor începe în câteva luni, imediat ce vom putea din punct de vedere fizic. Eu aş spune în câteva luni. Planificarea va începe imediat”, a spus Donald Trump, subliniind că discuţiile cu Mexicul vor începe curând.

Donald Trump a declarat într-un interviu pentru ABC News că Mexicul va plăti „garantat 100%” către SUA preţul zidului, dar Congresul american ar trebui să aprobe fondurile pentru această structură, estimată la miliarde de dolari.

Construcţia zidului de 2.000 de mile de-a lungul frontierei mexicane a fost una dintre promisiunile din campania electorală din SUA. Trump a vorbit de existenţa unei „crize” la sudul frontierei americane când a semnat ordonanţa în cadrul unei ceremonii de la Departamentul de Securitate Internă, miercuri.

În ordonanţă se mai stipulează angajarea a 10.000 de oficiali pentru imigraţie pentru a eficientiza patrulele de la frontieră: „O naţiune fără frontiere nu este o naţiune”, a declarat Trump. Sursa: Mediafax.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate