Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Teroriștii își fac simțită prezența în Turcia. Un refugiat sirian a fost găsit mutilat și decapitat pe o stradă din Istanbul

in Evenimente/Extern/Stiri online

Autoritățile turce au descoperit pe o stradă din Istanbul cadavrul unui bărbat, identificat ca fiind Muhammed Wisam Sankari, un refugiat sirian ajuns în Turcia de aproximativ un an. Victima făcea parte din comunitatea gay.

Potrivit informațiilor oficiale, bărbatul a fost violat și torturat, după care a fost executat prin decapitare, metodă specifică teroriștilor. ”L-au torturat atât de mult încât era de nerecunoscut. Avea două cuțite rupte în el, organele pe afară și l-au decapitat. Am recunoscut că este el după pantalonii care îi purta”, a declarat Gorkem, un apropiat al victimei.

Muhammed Wisam Sankari era luat în vizorul organizației ONG Kaos GL, care încercau să îl protejeze pe sirian după ce în urmă cu câteva luni refugiatul a primit amenințări cu moartea de la mai multe persoane musulmane pe motiv că este homosexual. ”Deși bărbatul a făcut plângere la poliție, nu au fost luate măsuri” au precizat reprezentanții ONG prin intermediul unui comunicat.

Potrivit declarațiilor făcute de colegii de apartament ai lui Muhammed, bărbatul se simțea în nesiguranță și a menționat că intenționa să plece și să ceară azil în altă țară.

Legile turcești nu pedepsesc homosexualitatea, dar homofobia este comună în societate, după cum precizează numeroase ONG-uri. Autoritățile turce au interzis în iunie anul trecut, pentru al doilea an consecutiv, parada Gay Pride, invocând securitatea și ordinea publică.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate