Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Testele nucleare efectuate de Coreea de Nord până în prezent

in Articole/Extern/Stiri online

Coreea de Nord, prin declarația adjunctul ministrului nord-coreean de Externe Han Song-Ryo și-a arătat în aprilie 2017 intențiile: „Vom efectua mai multe teste balistice săptămânal, lunar și anual” și a avertizat asupra posibilității unui „război total” în cazul în care Statele Unite sunt „destul de necugetate încât să folosească mijloace militare”.

Testele nucleare efectuate de Coreea de Nord până în prezent sunt:

Octombrie 2006-Primul test nuclear
Coreea de Nord a detonat un dispozitiv nuclear cu o forță  explozivă estimată la mai puțin de o kilotonă.
Locul pentru testul nuclear nord-coreean a fost situat la doar 137 km de orașul chinez de graniță Yangji, care este mai apropiat decât granița Coreei de Nord cu Rusia (185 km) sau de granița sa cu Coreea de Sud (262 km). Aparent, Kim Jong-îl a vizat S.U.A., dar de fapt Phenianul putea întoarce oricând armele înspre China, disputa teritorială dintre China și Coreea de Nord având o istorie lungă.
China a încercat să convingă regimul de la Phenian să nu continue testul, dar a primit un avertisment de la acesta și a trimis o alertă de urgență la Washington.

Mai 2009-Al doilea test nuclear
Coreea de Nord a detonat un al doilea dispozitiv nuclear și a lansat o serie de rachete de suprafață cu rază scurtă de acțiune. Puterea exploziei a fost de câteva kilotone( aproape 5 kilotone).
Testul atomic a avut loc la baza din Punggye-ri, în nord-estul țării.

Februarie 2013-Al treilea test nuclear
Estimările specialiștilor în legătură cu al treilea test nuclear sugerează că puterea exploziei ar fi fost de cam 6-7 kilotone, jumătate din cea a bombei atomice aruncate deasupra orașului japonez Hiroshima la 6 august 1945.
Magnitudinea trepidațiilor declanșate de explozia subterană a dispozitivului nuclear a fost de 4.9 pe scara Richter, conform Agenției Americane Pentru Observație Geologică.
Magnitudinea superioară celor înregistrate după experimentele nucleare din 2006 (3.9 pe scară Richter) și 2009 (4.4 pe scară Richter) pare să confirme detonarea unei bombe atomice cu o mai mare putere explozivă.

Ianuarie 2016-Al patrulea test nuclear
Coreea de Nord a anunțat că a efectuat în data de 6 Ianuarie 2016 primul test „reușit” de bombă „miniaturizată” cu hidrogen, marcând un avans important în programul ei nuclear. Seismul care a urmat, a avut un epicentru apropiat de locul de testare nucleară Punggye-ri și o magnitudine de 5,1 grade Richter.

Septembrie-2016-Al cincilea test nuclear, cel mai puternic până în prezent
În data de 09 Septembrie 2016, Coreea de Nord a efectuat un al cincilea test nuclear, cel mai puternic până la acea dată. Monitoarele au detectat un „cutremur artificial” cu magnitudinea de 5,3 grade Richter, în apropierea principalului loc de testare nucleară din nord. Amploarea cutremurului a indicat o explozie cu o putere estimată de 10 kilotone. În comparație, bomba lansată de americani la Hiroshima avea o putere de 15 kilotone.
Testul a ridicat fără nicio îndoială la un alt nivel tehnologia Coreei de Nord care viza montarea ogivelor nucleare pe rachetele balistice.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate