Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

TESTUL care depisteaza CANCERUL in 6 minute inventat de o romanca!

in Evenimente

O cercetătoare româncă a făcut o descoperire uluitoare: testul care depistează cancerul în doar 6 minute. Invenţia a primit multe premii şi a fost prezentată la numeroase congrese, informează România TV. Acum ar trebui produsă în masă pentru a putea ajunge în cabinetele medicilor de familie. Aici însă lucrurile s-au împotmolit. România nu a găsit încă banii pentru soluţia care ar salva multe vieţi.

Inventie-ULUITOARE-O-romanca-a-descoperit-TESTUL-care-depisteaza-CANCERUL-în-6-minute

Doar de şase minute are nevoie testul pentru a depista cancerul. O descoperire pentru care cercetătoarea româncă a muncit mai bine de 12 ani.

“Mi-am dorit în momentul în care am făcut primii paşi în cercetare să las ceva în urmă”, a declarat Raluca Van Staden.

Şi a reuşit. Invenţia Ralucăi Van Staden e pe cât de elaborată, pe atât de simplu de folosit.

“După ce am pus proba de sânge în măsurătoare şi am introdus setul de electrozi dăm drumul la măsuratoare”, spune cercetătoarea.

Importanţa acestei descoperiri este incontestabilă, iar producţia testului în masă ar salva milioane de vieţi.

“Ar fi foarte important deoarece sunt foarte mulţi pacienţi care se prezintă la consultaţii cu tumori în stadii foarte avansate”, a precizat Camelia Găvan, doctorand chirurgie generală.

“85% din pacienţii cu cancer de pancreas sunt depistaţi în forme tardive. Asta înseamnă că doar 15% pot beneficia în mod real de tratament chirurgical”, a explicat Narcis Ionescu, medic chirurg.

Dar statul român nu poate să sprijine descoperirea uluitoare a româncei pe care se bat toate ţările lumii. Cele câteva sute de mii de euro necesare pentru a produce testul în masă sunt deocamdată de negăsit.

De exemplu, în Marea Britanie cei din industria farmaceutică investesc în cercetare 4,5 miliarde de euro. O situaţie similară găsim şi în Franţa unde în fiecare an se investesc cam 4 miliarde de euro. România se află însă la polul opus. În ţara noastră merg pentru cercetare cam 30 de milioane de euro.

Dar Raluca nu renunţă. Merge mai departe şi speră că în ciuda tuturor obstacolelor în cinci ani să ţină de mână primul pacient a cărui viaţă a fost salvată de invenţia ei.

Sursa: romaniatv.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate