Testul pentru copii la care adulţii se dau BĂTUŢI. Tu reuşeşti să-l faci? Uite raspunsul

in Diverse

O mică problemă de logică le-a dat bătăi de cap adulților, dar a fost rezolvată rapid de copii, scrie Metro.co.uk. Întrebarea este simplă: în ce direcție merge autobuzul din imagine? Aparent, nu prea vezi indicii în fotografie, dar ele sunt acolo și te ajută să dai răspunsul.

12717678_994779513909997_5333052923729602963_n

Este vorba despre un autobuz galben, identic la ambele capete, șoferul nu se vede… pare greu, nu? La o privire mai atentă îți poți da seama că ușile autobuzului nu se văd, ceea ce înseamnă că… sunt pe partea opusă. Acest indiciu ne ajută să deslușim misterul.

Dacă ne-am afla în Marea Britanie, șoferul ar trebui sa stea în partea dreaptă, opusă ușilor. Asta înseamnă că autobuzul s-ar deplasa spre dreapta. În schimb, în România, ca și în majoritatea țărilor, volanul vehiculelor este pe partea stângă, având ușile pe partea opusă (cea pe care nu o vedem). În acest caz, mijlocul de transport se deplasează cu siguranță spre stânga.

Jocul a fost prezentat într-o emisune marca National Geographic și, potrivit rezultatelor, 80 la sută dintre copii cu vârste sub 10 ani chesționați, au dat instat răspunsul corect. În schimb, adulților le-a luat mai mult să răspundă sau chiar s-au dat bătuți, notează Libertatea.

Cercetătorii londonezi spun că studiul arată că adulții și copii folosesc procese de gândire diferite. Cei mici folosesc primele indicii vizuale care le atrag atenția și, deși de multe ori dau răspunsuri greșite, sunt mult mai rapizi. Adulții iau în considrare altfel de indicii vizuale sau chiar senzoriale, poate mai complicate, care îi abat de la soluția simplă, aflată în fața lor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.