Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tigara electronica care curge

in Diverse

Atentie !!!

Sistemul tank se alimenteaza prin capilaritate dar si in functie de forta de suctiune.
Din acest motiv:

persoanele care folosesc sistemul tank ca pe o tigare (presiune negativa foarte mare la suctiune) vor inunda atomizorul.
Se recomanda in acest caz scaderea fortei de suctiune si/sau folosirea unui lichid mai dens pe baza de glicerina.
Inundarea atomizorului sau nealimentarea lui cu lichid nu este un defect, tine doar de modul de utilizare.

Important
Puneti un cartus nou. Tigara noua are in capat in cartus gol!
Niciodata nu rasuciti cartusul din capat. Il scoateti si il introduceti fara a-l roti!
Cand inhalati din tigara, tineti-o putin inclinata in jos pentru a permite lichidului din cartus sa ajunga la atomizor.

Ce este si cum functioneaza tigara electronica?
Tigara electronica este un instrument de vaporizare microelectronic, care foloseste un sistem de atomizare avansat. Prin aceasta tehnologie, tigara electronica produce vapori cu gust de tigari normale prin atomizarea lichidului din tigara electronica.

Tigara Electronica – este diferita, in mod esential, de tigarile traditionale:
Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale. Aspectul de “Fum” este de fapt generat de vaporizarea lichidului din tigara electronica, si ca urmare nu este daunator pentru cei din jur (se elimina astfel riscurile prezentate de fumatul pasiv). Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice unde in mod normal fumatul este interzis.

Cum functioneaza tigara electronica?

Tigara electronica este compusa din trei elemente:

Bateria: se activeaza automat in momentul in care se inhaleaza, furnizeaza curent atomizatorului si in paralel aprinde ledul care imita jarul.

Atomizatorul: este partea care vaporizeaza solutia din cartusul tigarii electronice.

Cartusul: cuprinde un burete imbibat cu lichidul de tigara electronica.

De fiecare data cand inhalati din tigara electronica, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul); acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora, dand astfel senzatia de fumat. Astfel tigara electronica satisface atat dependenta de nicotina a utilizatorilor sai cat si dependenta de gest. Avantajul consta in faptul ca este inofensiv atat pentru utilizatori cat si pentru cei din jur (in cazul in care folositi lichide fara nicotina).

Informatii utile:
Cand fumati este recomandat sa tineti tigara electronica inclinata in jos, cca. 30 de grade pentru ca lichidul sa ajunga mai usor la atomizor.

Nu uitati sa formatati bateria! Dupa prima utilizare lasati-o la incarcat cca. 8 ore.

Cartusele se pot reincarca de aprox. 10 de ori (respectiv 3-4 zile pentru un fumator normal). Dupa aceasta perioada vata din cartus tinde sa se imbacseasca si se reduce in dimensiuni. Cand se intampla acest lucru tranferul de lichid de la cartus la atomizator este periclitat si randamentul general al tigarii electronice nu mai este ideal. Imbatranirea cartusului se manifesta in general prin vapori inconsistenti si seci. In acest moment este indicat sa schimbati cartusul cu unul nou.

Exista cateva modalitati neconventionale de reconditionare care, desi functionale, nu asigura functionarea optima a tigarii electronice. De aceea le vom prezenta cu titlu de informare si nu ca o recomandare. Una dintre metodele de „reconditionare” este curatarea vatei din cartus. Acest procedeu implica curatarea vatei cu apa calduta si sapun lichid, clatirea si uscarea. Dupa ce vata s-a uscat se reintroduce in cartus si se incarca cu lichid. O alta varianta este schimbarea vatei din cartus cu o vata fibroasa care se foloseste in filtrele de acvarii. Aceste procedee, desi functionale pe termen limitat, nu vor asigura niciodata acelasi randament ca si un cartus nou.

Atomizatorul este si el un consumabil care necesita cateva operatiuni de intretinere. Pentru o functionare optima se recomanda curatarea lui o data pe saptamana prin urmatorul procedeu: se desurubeaza de pe baterie si se scoate cartusul – se introduce o bucata de servetel prin partea dinspre cartus si se sufla cu putere prin partea dinspre baterie. Acest procedeu asigura curatarea atomizatorului de rezidurile de lichid care se aduna in timp. Uneori, dupa o perioada mai lunga de folosire (3-6 saptamani), se poate remarca o scadere a performantei atomizatorului datorita rezidurilor seci care se depun in interiorul atomizatorului. Procedeul de curatare implica imersarea atomizatorului pentru o perioada de 12 ore in alcool dublu rafinat (96 de grade), urmand ca dupa aceea sa se puna atomizatorul la uscat aprox. 8 ore intr-un loc cald. Acest ultim procedeu asigura de multe ori o revitalizare a atomizorului – dar nu intotdeauna.

Atentie: Metoda de imersare in alcool poate conduce uneori la deteriorarea iremediabila a atomizatorului – de aceea este aplicabila doar in caz de forta majora, in momentul cand toate incercarile de curatare clasice nu au fost incununate de succes. Aplicati aceasta procedura pe propria raspundere.

Uneori filamentul de nichelina din atomizor (partea care se incalzeste) este slabit datorita uzurii prelungite si, indiferent de procedeul de curatare pe care il aplicam, nu va mai functiona in parametri optimi. Filamentul de nichelina din atomizor functioneaza intr-un mod asemanator cu filamentul de wolfram din banalul bec electric. In momentul activarii cu curent electric se incalzeste urmand ca, dupa intreruperea curentului, sa se raceasca. La fel ca si filamentul de wolfram, filamentul din atomizor este supus deteriorarii in timp.

In continuare va vom prezenta durata medie de viata a unui atomizator in functie de tipul de fumator. Cifrele de mai jos reprezinta doar o estimare relativa, pot exista exceptii.

Fumatori de 1-10 tigari/zi – peste 8 saptamani
Fumatori de 10-20 de tigari/zi – 6-8 saptamani
Fumatori de 20-30 de tigari/zi – 3-6 saptamani
Fumatori peste 30 de tigari/zi – 2-5 saptamani

Bateriile – in general nu necesita operatiuni de intretinere. Uneori, cand cartusul este supraincarcat cu lichid, o parte din lichidul excedentar se poate scurge la contactele dintre baterie si atomizator. De aceea se recomanda, o data pe saptamana, curatarea contactelor care fac legatura intre baterii si atomizator cu un servetel.

Stiri si noutati
Data adăugării: 02/02/2011 Manual de utilizare pentru tigara electronica

Sfaturi de utilizare pentru tigara electronica DSE901

Ati primit kitul de tigara electronica DSE901.
1. Primul lucru cititi manualul de utilizare.
2. Scoateti cartusul gol cu care vine atomizorul si aruncati-l. Nu aveti ce sa faceti cu el.
3. Puneti 2 picaturi de lichid direct in atomizor, prin partea unde se introduce cartusul.
4. Infiletati bateria la atomizor.
5. Puneti un cartus nou in capatul atomizorului. Este bine sa incepeti cu cele pe care le gasiti in kit. Sunt preincarcate.
6. Pentru a avea aburi densi constant, trebuie sa incarcam des cartusul tigarii electronice. Dupa fiecare 10 pufuri ar fi ideal. Fiecare fumator incarca atunci cand simte ca aburul nu mai este corespunzator nevoii sale.

7. In momentul in care bateria este descarcata ledul isi va schimba culoarea si va licarii de 3 ori. In cazul in care tragem un fum mai lung este posibil ca tigara electronica sa va taie curentul si sa licare de 10 ori. Este recomandat daca se intampla acest lucru, sa incercati sa trageti fumuri mai scurte.

8. Trebuie sa folosim un servetel. Din cand in cand este bine sa stergeti contactele tigarii electronice cu un servetel. Ramane surplus de lichid care poate afecta tigara electronica.

9. In momentul in care bateria este aproape de descarcare nu mai are aceeasi putere de vaporizare. In curand va licarii in verde si va va anunta ca trebuie s-o bagati la incarcat.

Cum stim ca nu mai este bun atomizorul? Cum curatam atomizorul pentru tigara electronica?

Atomizorul este o componenta care are o durata de viata cuprinsa intre 2-6 saptamani in functie de modul de utilizare. Este bine ca la cateva zile, o saptamana sa-l curatam.

Daca vi se pare ca nu merge corespunzator incercati cea mai simpla operatiune de curatare. Il desfaceti de la baterie, scoateti cartusul. Sufltati puternic in el prin partea unde se infileteaza la baterie. Pe urma il scuturati ca pe termometru pana vor iesi toate reziduurile din el.
Puneti 2-3 picaturi de lichid prin partea unde intra cartusul si-l montati din nou la bateria tigarii electronice. In cazul in care bateria este incarcata iar el tot nu face aburi, atunci va trebui sa-l schimbati.

Cum incarcam cartusul?

Daca avem un cartus nou-gol, este bine sa punem sticluta de lichid pana ce varful atinge materialul din cartus. Astfel va instra mai mult lichid. Aerul aflat in material imiedica incarcarea completa a cartusului.
Daca acel cartus este folosit, puneti picaturi exact cat absoarbe materialul. Nu este nevoie sa punem un numar fix de picaturi. Punem picaturi atunci cand simtim ca aburul produs de tigara electronica nu ne mai satisface.

Important
1. Puneti un cartus nou. Tigara electronica noua are in capat in cartus gol!
2. Niciodata nu rasuciti cartusul din capat. Il scoateti si il introduceti fara a-l roti!
3. Trageti mai incet si mai prelung decat din tigara clasica. Nu acoperiti gaura (pt model dse901)
4. Cand inhalati din tigara, tineti-o putin inclinata in jos pentru a permite lichidului din cartus sa ajunga la atomizor.
5. Niciodata nu tineti tigara electronica vertical in buzunar. Poate ajunge lichid in baterie si se va strica. Desurubati bateria daca o tineti in buzunar.

Cum incarcam bateria de tigara electronica?

Verificam ca pe contacte sa nu fie urme de lichid. Eventual le stergem cu un servetel.
Infiletam bateria la incarcator. O sa licare ledul bateriei, iar ledul incarcatorului o sa fie rosu. La prima incarcare este bine sa le tinem timp de 8 ore. Ulterior le vom scoate de la incarcat atunci cand ledul incarcatorului se face verde. Sunt anumite incarcatoare care semnaleaza anumite stadii de incarcare prin schimbarea frecventa a culorii ledului. Nu va speriati. Asteptati pana acesta se face verde.

Cum functioneaza?

Tigara electronica este un dispozitiv de inalta tehnologie. Este compusa din trei parti: o baterie, un atomizor si un cartus.

Daca ati fost in discoteca si ati simtit acei vapori de abur (care inlocuiesc fumul), va pot spune ca principiul este asemanator.
Bateria este are rolul de a alimenta atomizorul care transforma e-lichidul existent in cartus in vapori. Tot in baterie exista un senzor care atunci cand noi „tragem” din tigara, activeaza bateria si atomizorul. Astfel nu trebuie sa facem nimic, decat sa tragem din tigara electronica si ne vom simti ca atunci cand fumam.

Calitatea unei tigari electronice sta in durata de viata a componentelor sale si in cantitatea si calitatea vaporilor produsi de atomizor.
Pentru fumatori impatimiti recomandam modele de tigari electronice cu o dimensiune putin mai mare decat a tigarii clasice, deoarece au baterii si atomizoare mai puternice.

Ce este o tigara electronica?

Tigara electronica arata ca o tigara traditionala, se simte ca o tigara traditionala, are gust de tigara traditionala, dar este nu este o tigara traditionala. Este doar un mod prin care te poti bucura de fumat!

Aceast produs este un dispozitiv electronic de fumat, numit tigara electronica sau tigara electrica. Este un produs neinflamabil, care utilizează tehnologia de varf a micro-tehnologiei electronice, fara foc, flacara, tutun, gudron, monoxid de carbon si alte mii de substante daunatoare sau mirosul neplacut produs de tigarile reale.

Fumatul de tigara electronica ofera fumatorilor bucuria de a fuma precum si libertatea de a fuma mai peste tot. Fumatorii vor primi nicotina insa nu si celelalte mii de substante daunatoare existente in fumul de tigara.

Este de asemenea o modalitate eficienta de a te lasa de fumat. De ce? Pentru ca nu trebuie sa faci nici un efort. Este exact ca atunci cand iti schimbi marca de tigari. Trebuie doar sa vrei sa incerci.

Pentru a te lasa complet de fumat, poti incepe sa „aburesti” un lichid puternic in nicotina, pe urma sa treci la unul mediu, pe urma la low si in cele din urma poti pufai un lichid fara nicotina… senzatia de narghilea. Important este ca nu trebuie sa renunti la acel obicei care iti place si la care e cel mai greu de renuntat. Nu mai spun ca vei fi si trandy fumand electronic.

Daca va mai spun ca pretul lunar pentru consumabile va fi de cel putin 3 ori mai mic decat in mod obisnuit, cred ca v-am convins sa incercati.

Tigara electronica este compusa dintr-o baterie, ce are in varf un led (imita jarul din varf), un atomizor (transforma lichidul cu nicotina in vapori) si un cartus, ce contine e-lichid.

In functie de modelul ales, acesta produce mai multi vapori (pentru fosti fumatori inraiti) sau mai putini vapori dar cu o durata mai lunga a bateriei.

In oricare dintre cazuri, tigarile electronice comercializate de noi sunt ultimele modele aparute pe piata si toate produc o cantitate superioara de vapori fata de cele pe care poate unii dintre Dumneavoatra le-ati vazut sau testat.

Utilizari unice pentru bicarbonatul de sodiu I
Posted by BN on March 21st, 2009

bicarbonatNu as putea sa traiesc fara bicarbonatul de sodiu. Il cumpar in cantitati destul de mari deoarece am descoperit moduri extraordinare in care poate fi utilizat. Il folosesc pentru gatit, pentru curatat si chiar la baie ca un produs de infrumusetare. Nu este scump si este natural, nimic nu ii intrece capacitatea de a curata. Iata cateva sugestii:

Frumusete

– Folosesc bicarbonatul de sodiu ca sampon zilnic. Este ieftin, usor de folosit si natural!

-Putin bicarbonat de sodiu pulverizat pe degete va fi o masca excelenta pentru curatarea tenului. Nu este foarte abraziv si te simti grozav cand il folosesti. Te ajuta sa scapi chiar si de neplacutele puncte negre.

-O cantitate mica de bicarbonat de sodiu pulverizata la subrat inlocuieste deodorantul obisnuit. Bluza mea ramane uscata toata ziua si nu miros.

-O periuta de dinti pe care ai pus bicarbonat de sodiu poate fi un substitut pentru pasta de dinti. Ai grija sa nu exagerezi, totusi! Eu adaug si cateva picaturi de ulei mentolat pentru a avea un gust placut.

-Bicarbonatul de sodiu pus in apa de baie este o cale naturala si relaxanta de a pastra pielea fina si hidratata.

-Adaugati un sfert de ceasca de bicarbonat de sodiu si doua lingurite de sare intr-o galeata cu apa fierbinte si intrati cu picioarele in ea. Indeparteaza orice urma dificila de murdarie si catifeleaza pielea picioarelor.

Bucatarie

– un vas cu bicarbonat de sodiu pus in frigider va indeparta excesul de umezeala si va absorbi mirosurile neplacute.

– pune bicarbonat de sodiu pe un burete pentru a curata frigiderul si sertarele fara a le zgaria.

– dizolva cateva lingurite de bicarbonat de sodiu in apa intr-un vasul cuptorului cu microunde apoi fierbe-o in acesta. Tine-o un minut sau doua si apoi vei putea curata orice pata iar cuptorul tau cu microunde va avea un miros placut si proaspat.

– daca vei pune bicarbaonat de sodiu in cosul de gunoi va controla mirosurile neplacute.

– pentru a spala bine masina de vase, programeaz-o si foloseste in loc de detergent bicarbonat de sodiu.

– bicarbonatul poate fi folosit chiar pentru stingerea unui incendiu izbucnit in bucatarie. Dioxidul e carbon generat cand arde pudra absoarbe oxigenul din flacari si focul se stinge.

– spala fructele si legumele de chimicale si pesticide intr-un vas plin cu apa in care ai adaugat 3-4 lingurite de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este uneori folosit la fierberea legumelor pentru pastrarea culorii. Aceasta practica nu este recomandata, totusi, deoarece distruge vitamina C din legume.

In locuinta

– unde umezeala reprezinta o problema cum ar fi in dulapuri, sub sertare, plaseaza un bol cu bicarbonat de sodiu pentru a controla umiditatea. Din cand in cand acesta trebuie amestecat pentru ca pudra sa lucreze eficient.

-urme de creioane colorate pe pereti? Incearca sa aplici o pasta facuta din bicarbonat si apa pe o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti si perie cu blandete zona afectata.
– petele de apa de pe podelele din lemn pot fi indepartate cu un burete imbibat cu o solutie de bicarbonat de sodiu dizolvat in apa.

– adauga bicarbonat de sodiu in sacul aspiratorului pentru a reduce mirosurile neplacute ale animalelor din casa ce sunt impratiata prin casa in timpul aspirarii.

– pune bicarbonat de sodiu pe covoare, presuri inainte de aspirare ca un tratament pentru mirosuri. Majoritatea pudrelor pentru covoare pe care le cumperi contin bicarbonat de sodiu. O mica observatie: nu este recomandat pentru zonele cu multa umiditate deoarece bicarbonatul poate ramane in covor.

– Obisnuitele mopuri pot imprasita un miros greu de suportat datorita locului in care este depozitat. Daca mirosul a devenit coplesitor nu arunca mopul. Incearca sa il pui intr-un amestec facut din 4 lingurite de bicarbonat de sodiu si 3 litri jumatate de apa.

– Petele de pe chiuvetele de portelan, toalete si plastic pot fi indepartate aplicand un strat de bicarbonat de sodiu pe care il indepartezi apoi cu un burete umed. Am descoperit ca aceasta metoda functioneaza si pentru petele de apa de pe chiuveta care nu puteau fi indepartate decat cu produse chimite si printr-o frecare riguroasa. chemicals and scratching the surface.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate