Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tigara mea prietenu meu

in Articole

Îmi va lipsi probabil… Dar oare regret eu cu adevarat despartirea de ea?

Ce parere ai despre un prieten care se tine scai de tine peste tot pe unde mergi? Dar pentru ca este vulgar si necivilizat, oamenii te trateaza si pe tine ca si când ai fi asemenea lui. El emana un miros specific care te izbeste oriunde mergi. Oamenii sunt convinsi ca amândoi aveti acelasi miros dezagreabil!

El te manipuleaza cu totul. Când îti spune sa sari, sari. Câteodata în timpul unei furtuni sau pe vânt puternic, îti pretinde sa mergi la magazin ca sa-l cumperi. Daca sotia sau sotul ti-ar cere asemenea lucruri tot timpul, i-ai face viata un iad, dar cu un prieten nu te poti certa. Câteodata când iesi în oras la un film sau la un spectacol, el îti cere sa stai cu el pe hol si sa pierzi cele mai importante scene.

Prietenului tau nu-i place nici felul tau de a te îmbraca. Si în loc ca în mod politicos sa iti spuna ca ai un gust îndoielnic, el îti face mici gauri în haine în asa hal încât îti vine sa le arunci. Câteodata îti distruge si mobila ca sa scape de ea. Uneori devine atât de rautacios încât pare ca ar vrea sa distruga toata casa.

El devine foarte costisitor. Nu numai ca se pricepe sa îti topeasca economiile, dar trebuie sa-l si platesti ca sa stea cu tine. De fapt, te va costa multe milioane de lei de-a lungul unei vieti întregi. De un lucru poti fi sigur: nu îti va înapoia niciodata nici macar un ban.

Deseori în excursii îi vezi pe altii cum se joaca sau fac sport si cât de bine se distreaza. Dar prietenul nu te va lasa sa faci lucruri de felul acesta. El nu crede în activitate fizica. Dupa parerea lui esti prea batrân pentru asemenea distractii. Asa ca el practic îti sta pe piept si îti îngreuneaza respiratia. Bineînteles ca n-o sa doresti sa mergi sa te distrezi cu altii daca nu poti respira bine, nu-i asa?

Prietenul tau nu crede nici în sanatate. El este chiar scârbit la gândul ca ai putea trai o viata lunga si productiva. Asa ca de câte ori poate, te îmbolnaveste. El te ajuta sa racesti si sa faci fiecare gripa posibila. El nu doar ca te obliga sa mergi la tutungerie pe timp nefavorabil. E mult mai creativ. El cara tot timpul cu el mii de otravuri pe care ti le sufla tot timpul în fata. Când inhalezi unele dintre ele, acestea îti vor distruge cilii din aparatul respirator, cili care te-ar fi ajutat sa nu te îmbolnavesti.

Dar racelile si gripa sunt numai o joaca pentru el. El se bucura mai ales de boli care va mutileaza lent: emfizemul, de exemplu. Pentru el aceasta e o boala grozava. Odata ce apuci sa contractezi aceasta boala, trebuie sa renunti la toti ceilalti prieteni, la familie, cariera, activitati, la tot. Atunci vei sta acasa si vei avea grija de el, spunându-i ce prieten bun îti este în timp ce te lupti pentru fiecare gura de aer cu disperare.

Dar, pâna la urma prietenul se satura de tine. Nu mai are nevoie de tine. Dar în loc sa te lase în pace sa mergi pe propriul tau drum, el se hotaraste sa te omoare. Si el dispune de un întreg arsenal de arme ascunse în spatele lui. De fapt, el a complotat sa te omoare înca din ziua în care v-ati întâlnit. El îi aduna pe cei mai mari criminali ai societatii si face tot ce-i sta în putinta sa fie sigur ca-l vei întâlni pe unul din ei. Tot el îti suprasolicita inima si plamânii. El îti sclerozeaza arterele care merg la creier, la inima si în alte parti ale corpului. În caz ca esti prea tare ca sa mori de asa ceva, te expune tot timpul la factori care cauzeaza cancerul. El stie ca mai devreme sau mai târziu, va va rapune.

Aceasta este povestea prietenului tau: tigara. Nici un prieten adevarat nu ti-ar face asa ceva. Tigarile sunt dusmanul cel mai de temut din câti exista. Ele sunt scumpe, duc la depenenta, sunt neacceptabile din punct de vededere social si sunt mortale. Gândeste-te la toate aceste lucruri si nu mai trage niciodata nici macar un fum.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate