Usturoiul este o leguma versatila care poate fi folosita intr-o sumenedie de feluri pentru a trata anumite probleme de sanatate, si a imbunatati starea intregului corp. Proprietatile sale anti-bacteriene si anti-inflamatorii il fac un ingredient foarte utilizat in multe remedii pentru diverse boli si recuperare.
Un fapt relativ interesant este ca chinezii, pe vremuri, obisnuiau sa suga usturoiul ca pe o acadea timp de 3 minute in fiecare dimineata. Aceasta procedura este extrem de benefica. Usturoiul contine un numar mare de compusi sanatosi, care prin aceasta metoda intra in corp prin saliva si curata vasele de sange. Dupa ce il tineti 3 minute in gura, ar trebui sa aruncati catelul de usturoi.
Apoi, pentru a masca putin mirosul, spalati-va pe dinti sau mestecati niste boabe de cafea sau patrunjel. AVANTAJE:
- Controleaza apetitul
- Stimuleaza sistemul imun
- Previne bronsita
- Protejeaza rinichii
- Curata pielea
CATEVA VORBE DESPRE USTUROI Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).
SA LUATI IN CONSIDERARE MUJDEIUL. Mujdeiul este un amestec de usturoi tocat/bătut cu apă, ulei, sare, uneori bulion sau roșii prăjite, folosit în bucătăria românească. Mujdeiul se prepară prin zdrobirea cățeilor de usturoi într-un mojar, cu sare și apă. În funcție de zona geografică, se adaugă ulei, oțet sau alte ingrediente. Rezultatul este o pastă cu un puternic miros folosită pentru condimentarea unor mâncăruri de pui, porc, pește, fasole păstăi. Sursa: andreilaslau.ro