Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Titan, luna lui Saturn, este declarat a fi geamanul toxic al Pamantului: are curenti de aer polari, cascade si mare

in Astronomie/Educational

Ca si Pamantul, Titan, luna lui Saturn, are rauri, mari si chiar cascade. Cu toate acestea, acesta nu contine apa, ci metan lichid. Recent s-a descoperit in atmosfera lui Titan un proces ce mimeaza vantul polar de pe planeta noastra.

Cassini-Titan-summer-2013

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra au descoperit cavanturile polare’ au condus la schimbari in atmosfera lui Titan. Pe Pamant, astfel de vanturi polare lanseaza gaze din atmosfera noastra in spatiu, unde intra in contact cu campul magnetic al Pamantului. Titan nu are camp magnetic, dar acelasi efect a fost observat cu Saturn, din apropiere.

Dr. Andrew Coates de la Laboratorul Spatial Spatial UCL, a spus: „Atmosfera lui Titan este formata in principal din azot si metan, presiunea pe suprafata sa fiind cu 50% mai mare sa decat cea de pe Pamant. Datele din Caps (Cassini Plasma Spectrometer) au dovedit acum cativa ani ca partea superioara a atmosferei lui Titan pierde aproximativ șapte tone de hidrocarburi si nitrili in fiecare zi, dar nu se poate explica de ce acest lucru se intampla. Noul nostru studiu dovedeste de ce acest lucru se intampla.

Acesti electroni pot fi urmati de instrumentul Caps si sa fie recunoscuti de alti electroni, deoarece calatoresc intr-o coadacometa formata din cauza rotatiei rapide a lui Saturn. Aceste fenomene de pe Titan nu se pot limita la poli acesta se pot intampla pe arii mai extinse, deoarece Titan nu are un camp magnetic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Astronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate