Toata lumea a observat capsele de la buzunarul blugilor, dar putini stiu la ce folosesc.

in Articole/Curiozitati

Nu, nu sunt de decor. Explicatia este cu totul alta

Blugii sunt un articol vestimentar esential in garderoba noastra. Ca sa arate foarte bine cand ii purtam este necesar sa ii ingrijim, dar trebuie sa stim si cateva detalii importante despre ei.

Daca toata lumea stie le ce foloseste buzunarul mic de la blugi, este timpul sa stim si care este de fapt rolul capselor de la buzunare. Foarte multi le considera inestetice si fara folos, dar de fapt sunt la fel de folositoare la fel ca oricare alt element care compune o pereche de jeansi.

toata-lumea-a-observat-capsele-de-la-buzunarul-blugilor-dar-putini-stiu-la-ce-folosesc-care-este-explicatia_size19

Nu sunt de decor si sunt folositi la toate perechile de bulgi cu un scop. Istoria blugilor ne confirma acest lucru: Jensii erau inainte purtati de clasa muncitoare care expusa la munca fizica dura, iar buzunarele se rupeau imediat. Problema a aparut dupa ce muncitorii au inceput sa se planga ca au nevoie de acele buzunare, dar cusaturile de desprind prea repede.

Un croitor local pe numele lui Jacob Davis a avut ideea ca prinda buzunarele cu acele capse ca sa nu mai cedeze atat de repede. Acest lucru se intampla in anul 1873, iar Jacob descoperise adevarata solutie pentru problema muncitorilor. Pentru ca a fost considerata geniala, croitorul a avrut sa o inregistreze, dar nu a avut suficienti bani, asa ca i-a scris lui Levi Strauss si l-a rugat sa se ocupe el.

De atunci blugii au aceste capse, care par sa fie de un real folos si in zilele noastre. Sursa: protv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.