Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Top 10 destinații de iarnă din Europa

in Stiri online/Turism

Iarna începe să-și facă simțită prezența și mulți dintre noi se gândesc unde îsi vor petrece zilele libere din această perioadă. Următorul articol vă prezintă 10 destinații de top potrivit Lonelyplanet, cel mai mare ghid de calatorie.

10 – Veneția, Italia
10-venice_feature
Carnavalul de la Veneția, care are loc în luna februarie, este foarte frumos, dar și ieșit din comun, reprezentând un eveniment european de interes. Oamenii se costumează în ținute atragatoare, cu măști înfricoșătoare, și reușesc să aducă la viață istoria plină de culoare a orașului.

9 – Transilvania, România
9-Bran castle in Transylvania
Bârlogul lui Dracula nu trebuie vizitat într-o zi însorită, acest castel trebuie vizitat într-o zi cu cer înnorat, când copacii nu mai au frunze, iar zăpada domină ținutul. Mai trebuie vizitate și orașele Brașov și Sighișoara, două orașe medievale foarte frumoase.

8 – Andaluzia, Spania
8-andaluzia
Anumite părți din Andaluzia, sunt situate mai în sud decât costa africana, așa că aici gasești temparaturi blânde în timpul iernii. Cazarea nu este scumpă, iar atracțiile sunt interesante, exemple bune fiind ansamblul Alhambra sau Catedrala Fecioarei Maria, care nu sunt foarte aglomerate.

7 – Jasna, Slovacia
7-jasna
În Slovacia găsești locuri foarte bune și accesibile la preț pentru a schia. Mâncarea și cazarea au prețuri rezonabile, oamenii sunt foarte amabili, calitate pe care nu o găsești prin alte părți din Alpi. Jasna este considerată cea mai bună stațiune din Slovacia, având coborâri lungi, definite de molizi.

6 – Budapesta, Ungaria
6-budapesta
Parcul central Varosligeti Mujegpalya, care dispune de un imens patinoar în aer liber este un loc interesant care trebuie vizitat dacă ajungi în Budapesta, iar dacă vremea este foarte rece, poți profita de băile termale din capitala Ungariei.

5 – Copenhaga, Danemarca
5-Copenhaga
În centrul orașului Copenhaga poți vizita parcul de distracții de unde poți cumpăra produse tradiționale pentru Crăciun sau dacă este prea frig poți alege unul dintre barurile sau cafenelele din oraș.

4 – Atena, Grecia
4-Atena
Iarna este momentul potrivit pentru a fotografia templul dedicat zeiței Atena, Parthenonul. Este cea mai bună perioadă să explorezi locul cu care Grecia se mândrește și să experimentezi cultura locală.

3 – Abisko, Suedia
3-Abisko
Abisko este locul cel mai nordic în care poți ajunge cu trenul în Europa, un loc potrivit iubitorilor de ierni serioase. Soarele nu răsare timp de câteva săptămâni în lunile decembrie și ianuarie, însă acest întuneric face ca Abisko să fie unul dintre cele mai bune locuri de pe glob unde putem observa aurora boreala.

2 – Piețele de Crăciun din Austria și Germania
2-piete craciun viena
Piețele de Craciun invadează Austria, Germania și alte tări din Europa Centala, unde găsești tarabe care vand orice, de la clopoței la turtă dulce și vin fiert.

1 – Rovaniemi, Finlanda
1-Rovaniemi
În acest oraș iși are “resedinta” Moș Crăciun, pe care îl și poți vizita. Spiritul festiv fiind întărit și de prezența renilor și a zăpezii, iar muzeul Arktikum dezvăluie stilul de viață al acestei zone.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate