Top 8 al ţărilor sigure, izolate, puţin populate, bogate, frumoase şi stabile, unde se trăieşte cel mai bine.

in Turism

Recent, cotidianul francez Le Point a prezentat un Top 8 al ţărilor sigure, izolate, puţin populate, bogate, frumoase şi stabile, unde se trăieşte cel mai bine.

Peisaje impresionante are orice ţară, însă unele teritorii sunt binecuvântate cu un adevărat „pachet” de frumuseţi naturale ieşite din comun, la care se adaugă bijuterii create de mâini talentate, de-a lungul vremurilor. CYD.RO prezintă clasamentul ţărilor cu o varietate de privelişti magnifice, conform voturilor a milioane de turişti din întreaga lume.

Prima este Noua Zeelandă, care se bucura de stabilitate politică internă, securitate maximă şi întinderi pe placul amatorilor de natură. Ţara unde s-a filmat ‘Stăpânul inelelor’ se mândreşte cu Hot Water Beach – un spa natural săpat în nisip, cu surse subterane de apă termală.

case_de_hobbiti9

Ea este urmată de Islanda, mic stat insular foarte sigur, care beneficiază de o mare securitate locală şi bate toate recordurile în privinţa fiordurilor, a bazinelor naturale cu apă caldă şi a oamenilor cărora le place să se bălăcească. Există totuşi riscul unor erupţii ale vulcanilor Bardarbunga şi Eyjafjoll, ultimul perturbând în 2010 traficul aerian.

1361965028_002_islanda_camper_1024x768

 

Japonia ocupă locul al treilea în lume în privinţa siguranţei, rata criminalităţii fiind printre cele mai scăzute de pe glob. La nivel foarte înalt se află securitatea internă şi respectarea drepturilor omului. Un alt atu al arhipelagului nipon este o ceremonie a ceaiului într-o machiya (casă de lemn din Kyoto), unde se găsesc şi gheişe.

0-0-Japonia_Toamna_Japonia_in_culorile_toamneiIGP4337

Elveţia se află pe poziţia a patra, oraşele Zurich şi Geneva numărându-se printre cele unde se trăieşte cel mai bine. Traficul este fluid, nivelul de poluare tinde spre zero, securitatea, maximă, iar serviciile medicale beneficiază de cele mai înalte dotări tehnologice. Criminalitate nu există, iar copiii merg la şcoli internaţionale de cinci stele unde învaţă bunele maniere. Viaţa în Elveţia nu este deloc ieftină, însă expaţii, mulţi la număr, beneficiază de fiscalitate moderată.

ce-sa-nu-faci-cand-esti-in-elvetia-ghid-de-bune-maniere-18467212

Pe locul al cincilea se află Australia, cu spaţii mari şi libertate asemenea. Ambianţa este extrem de relaxată datorită atitudinii ‘no worries’ a australienilor. În plus, este paradisul surferilor şi amatorilor de scufundări, îndeosebi la Marea Barieră de Corali. Singurul lucru care le umbreşte pe cele menţionate este absenţa aproape totală a activităţilor culturale. Viza pentru a putea lucra un an în Australia nu este scumpă şi poate fi relativ uşor obţinută.

Australia_2822032b

Irlanda ocupă locul al şaselea în clasamentul ţărilor cel mai sigure din lume. Irlandezii sunt oameni prietenoşi şi invită cu uşurinţă un străin la o partidă de pescuit somon la Cork sau în regiunea Shannon. După ani de conflicte între catolici şi protestanţi, Irlanda beneficiază de stabilitate politică, de securitate ridicată, număr mic de crime violente şi manifestaţii foarte rare.

1

Pe locul al şaptelea din punctul de vedere al siguranţei oamenilor şi bunurilor se regăseşte Marele Ducat al Luxemburgului. În această țară serviciile de sănătate sunt printre cele mai performante. Cel mai bun motiv pentru a se stabili sau a investi în Luxemburg rămâne regimul său fiscal competitiv.

luxemburg

Ultimul loc al clasamentului, al optulea, îi revine Suediei. Neplăcut este că se întunecă la ora 15, dar suedezii realizează cu timpul legături de prietenie sincere. După cursuri gratuite de suedeză, imigranţii îl pot citi pe Stieg Larsson în original şi înţelege textele pieselor grupului Abba.

Suedia-1

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*