Tornada in Romania! “Am intrat in panica, tremuram toata, zburau toate, de teama nu am mai vrut sa privesc prapadul.”

in Evenimente

O tornada cu latimea de 60 de metri a maturat tot ce a gasit in cale pe o distanta de cativa kilometri.

In doar cinci minute, 12 case, farmacia, scoala si zeci de anexe gospodaresti au fost distruse de furtuna violenta.

77978

Natura s-a dezlantuit si intr-o localitate din judetul Tulcea, unde un fenomen rar intalnit la noi in tara a facut ravagii.

Oamenii din localitatea Niculitel, judetul Tulcea, au trait clipe de cosmar. Brusc, cerul s-a intunecat, a inceput sa ploua si o tornada a maturat intreg satul.

Localnica: “Am auzit bubuituri in geam asa si zgomot, un zgomot puternic.  Am intrat in panica, tremuram toata, zburau toate, de teama nu am mai vrut sa privesc prapadul.”

Dupa ce vijelia a trecut, oamenii au iesit din case si au vazut prapadul. Acoperisurile mai multor gospodarii au fost smulse, iar zeci de copaci au fost pusi la pamant.”

Acoperisul unei case este distrus in urma unei tornade, in localitatea Cataloi, judetul Tulcea, vineri, 13 septembrie 2013. O tornada s-a abatut asupra localitatii tulcene Cataloi, lasând patru case fara acoperisuri si producând pagube însemnate altor 36 de locuinte, fara sa se înregistreze însa victime. Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, în judetele Braila si Tulcea cantitatile de apa vor depasi local 50 - 60 de litri pe metru patrat, iar în Galati mai sunt posibile cantitati de apa de 30-40 de litri pe metru patrat. ADRIAN BOIOGLU / MEDIAFAX FOTO
Acoperisul unei case este distrus in urma unei tornade, in localitatea Cataloi, judetul Tulcea, vineri, 13 septembrie 2013. O tornada s-a abatut asupra localitatii tulcene Cataloi, lasând patru case fara acoperisuri si producând pagube însemnate altor 36 de locuinte, fara sa se înregistreze însa victime. Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, în judetele Braila si Tulcea cantitatile de apa vor depasi local 50 – 60 de litri pe metru patrat, iar în Galati mai sunt posibile cantitati de apa de 30-40 de litri pe metru patrat. ADRIAN BOIOGLU / MEDIAFAX FOTO

Localnic: “Pe unde a prins a facut prapad. A dezvelit, a smuls copaci, zburau tablele prin aer, plastice, pungi, ca un vartej asa.”

De frica ploii, cativa dintre ei au inceput deja sa isi repare casele.

61809752

Marin Badita, prefect Tulcea: “A fost o tornada care s-a derulat pe o latime de vreo 60 de metri si a luat satul de la vest spre est , ea a durat in jur de 5 minute. Era pericol sa iesi afara si sa te trezesti cu o placa de tabla sau de azbociment sa iti cada in cap.”

Multe dintre locuinte sunt asigurate, dar oamenii se tem ca nu isi vor putea acoperi pagubele produse. Pentru cei fara asigurare, o comisie din partea Prefecturii Tulcea va veni la fata locului pentru a evalua daunele. Iar autoritatile vor solicita apoi un sprijin financiar de la Guvern. Sursa: Stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.