Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Torța olimpică a Greciei va fi purtată de un refugiat sirian: Voi purta torţa pentru mine, pentru refugiaţii sirieni, pentru refugiaţii de pretutindeni

in Evenimente/Extern/Stiri online

Președintele Comitetului Olimpic elen a anunțat că omul care va reprezenta sportivii olimpici din Grecia va fi Ibrahim al-Hussein, un imigrant sirian care a cerut azil politic în Grecia. Bărbatul a traversat mareea Egee, din Turcia în Grecia în 2014 şi şi-a pierdut piciorul drept în timpul unui atac cu bombe din capitala Siriei. al-Hussein a primit gratuit o proteză și astăzi la 27 de ani este înotător de performanță și joacă pentru o echipă de baschet în scaun cu rotile din Grecia. Pe lângă sport sirianul lucrează într-o cafenea din Atena.

„Voi purta torţa pentru mine, pentru refugiaţii sirieni, pentru refugiaţii de pretutindeni, pentru Grecia, pentru sport dar şi pentru echipeIe mele de baschet şi înot.” a spus al-Hussein, potrivit Reuters.

Torța Olimpică a fost aprinsă marți, va fi purtată timp de 6 zile pe teritoriul Greciei și va ajunge în Brazilia pe 3 mai.

Anul acesta la Rio, vor participa alți 10 sportivi refugiați sirieni sub steagul Comitetului Internațional Olimpic, care le va acoperi în întregime costurile de participare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate