Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Toți elevii din România au primit cea mai bună veste! Ordinul a fost semnat de Ministrul Educației

in Educational

Toți elevii din România au primit cea mai bună veste: vor avea mai puține teme de făcut pentru acasă. Ordinul a fost semnat de Ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Acest ordin prevede mai puține teme pentru toți elevii din România, începând cu cei de la clasa I până la cel de clasa a XII-a.

Potrivit Ministrului Educației, ordinul care reduce durata temelor pentru elevi a fost semnat chiar înainte de mini-vacanța de 1 Decembrie, la scurt timp după ce s-a discutat această propunere.

Ministrul Educației a propus reglementarea temelor pentru acasă. Concret, pentru învătățământul primar, timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev rezolvând temele date de profesori nu trebuie să depășească o oră, iar la gimnaziu, două ore.

„Ordinul este semnat. A fost o mică confuzie în spaţiul public, pentru că ordinul nu este încă postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de săptămâna trecută, chiar înainte de mica vacanţă pe care am avut-o înainte de 1 decembrie. Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de susţinere, de încurajare, alte persoane socotind că nu a fost decât o intenţie a noastră de a ajunge la acest ordin, o intenţie care nu a fost finalizată tocmai pentru că au fost şi voci critice care s-au ridicat împotriva acestui gen de reglementare, au apărut articole, pe bloguri, pe Facebook, tot felul de intervenţii. Ei bine, părinţi ne-au scris oarecum îngrijoraţi, crezând că am renunţat la această idee şi că de fapt am vrut să testez cum stau lucrurile şi că am spus ceva care nu corespunde realităţii. Nu, ordinul există şi ordinul a fost semnat şi urmează să fie şi postat pe site-ul ministerului”, a precizat ministrul Mircea Dumitru la RFI România.

“Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult 2 ore însumând toate disciplinele, în așa fel încât media zilnică a pregătirii elevului, în clasa și în afara ei, să se încadreze în 5-8 ore”, se arată în Ordinul de ministru publicat miercuri de Ministerul Educației, prin care se reglementează temele pentru acasă.

Temele vor fi stabilite diferențiat , în funcție de nivelul de pregătire al elevului astfel: tema obligatorie care are un nivel mediu de dificultate și este pentru toți elevii clasei și tema suplimentară, individuală și diferențiată , fără caracter permanent, pentru situații precum activități de recuperare și activități pentru dezvoltare cum ar fi pregătirea pentru concursuri. De asemenea, se mai dau teme pentru acasă în scopul realizării unor lucrări ample de sinteză , cum ar fi referate sau proiecte. Astfel de teme se pot da o data pe semestru pentru fiecare disciplină în parte.
Temele de acasa trebuie evaluate în trei forme: frontal, prin discutarea în clasa a părților la care elevii au întâmpinat dificultăți, sau printr-o testare a elevilor de aproximativ 10 minute numai din tema pentru acasă.

Ministrul Mircea Dumitru a mai specificat că ordinul nu are caracter punitiv, adică nu vor exista sancțiuni pentru profesorii care nu îl pun în practică.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate