Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traficul aerian, blocat! Angajaţii intră în grevă

in Evenimente
 Cei care au planurile de călătorie în această perioadă trebuie să fie foarte atenţi: angajaţii Romatsa anunţă grevă. Pentru prima oară în istorie, angajaţii companiei aeriene vor intra în grevă de avetisment, potrivit realitatea.net. Este vorba de ziua de miercuri, în intervalul 11.00-13.00.
Astfel, călătorii care şi-au achiziţionat bilete în acest interval vor întâmpina probleme, dat fiind că pe perioada protestului vor zbura doar 30% din avioanele care erau programate în ziua respectivă.

„Este prima grevă din istoria controlorilor din România. Nu o facem din motive de bani, măriri de salarii sau alte drepturi, ci pentru că tovarăşul general îndreaptă ROMATSA spre colaps”, au declarat iniţiatorii grevei şi reprezentanţii companiei aeriene româneşti.

Controlorii de trafic sunt nemulţumiţi după schimbarea recentă a managementul în cadrul companiei. Astfel, controlorii de trafic aerian se tem că îşi vor pierde locul de muncă după ce negocierii dintre ei şi directorul general Ion Aurel Stanciu au eşuat.

Aproximativ 2.500 – 3.000 de aeronave tranzitează, în fiecare zi, teritoriul României. Pe durata grevei, va fi asigurat tranzitul pentru o treime dintre zboruri, ca şi pentru aeronavele poliției, SMURD sau alte urgenţe.

Ultimul protest de acest fel a avut loc în 1995. De asemenea, în luna martie, 200 de controlori de zbor au protestat, în faţa ROMATSA, purtând banderole albe. Ei au contestat planul de restructurare a companiei.

Pe lângă cei aproximativ 200 de salariați, există nouă directori. Separat de cei nouă directori funcționează cinci servicii și trei compartimente strict în subordinea directorului general al ROMATSA. De asemenea, în cele şase Direcții din ROMATSA funcționează alte 24 de servicii şi compartimente.
Presa a scris de-a lungul timpul despre relaţii de rudenie şi conflictul de interese printre salariaţii Romatsa. Peste 200 de angajaţi, plătiţi cu salarii cuprinse între 2.000 și aproape 7.000 de euro pe lună, legaţi prin relaţii de rudenie şi prin sistem politic clientelar, îşi duc veacul prin compania aeriană ROMATSA.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate