Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traian Băsescu, acuzații dure la adresa Procurorului General al României

in Politic/Stiri online

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a lansat o serie de acuzații dure la adresa Procurorului General al României, Tiberiu Nițu, pe care l-a avertizat că nu va ține cont de ”sensibilităție lui”, mai ales atunci când acesta din urmă minte. De asemenea, fostul Președinte a precizat că în spatele anchetei procurorilor de la Nana s-ar afla chiar premierul Victor Ponta.

Ca să ne dumirim pe lucruri importante. Categoric da și dacă dumneavoastră sau vreun procuror poate să spună că nu a existat o comisie parlamentară. A fost o acțiune politică inițiată prin premier materializată prin comisie parlamentară. Nu inseamnă acțiune politică?

Baza acțiunii a fost acțiunea parlamentară. Am făcut referire indiscutabil la acțiunea Parlamentului, de acolo a pornit scandalul Nana. Dacă domnul Nițu crede că a venit vremea în care nimeni să nu mai indrăznească puncte de vedere pentru că el are sensibilități, țin să îl anunț că nu voi ține cont de sensibilitățile sale mai ales atunci când minte.

Din punctul meu de vedere, ce are de făcut justiția, are de constatat dacă în procesul de instituire au fost ilegalități. Dacă domnul Nițu s-a simțit implicat politic, e problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază actiunea politică, după care eu exprim punctul de vedere că nu exclud ca în procesul de instituire să se fi produs ilegalitați.

Eu aș declanșa acest tip de controale în toată țara, iar pâna la clarificare n-aș mai merge deloc înainte cu restituirile pentru că în interiorul acestui proces se vor găsi resurse pentru a se despăgubi toți cei care nu au fost despagubiți. Nu atacăm justiția, sugerăm justiția să facă acest lucru în toată țara și dacă se poate să înceapă cu 2 județe: Vrancea si Timiș.

Am avut  o experiență de circa 18 ani în care niște minciuni politice au fost preluate de instituțiile statului, iar eu am rămas omul care a vândut flota, fară ca cineva să arate macar un singur contract de vânzare-cumparare semnat de mine. Nimeni n-a vrut să știe că flota a fost transferată în 92 la Fondul Propietății de Stat care a privatizat, a vândut. N-aș vrea să mai trec prin astfel de poveste și dupa 20 ani să stau sa conving că n-a fost așa.”, a declarat în cursul zilei de azi fostul Președinte, Traian Băsescu.

sursa: laraport.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate