Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traian Băsescu, dosar penal pentru spălare de bani

in Evenimente/Politic/Stiri online

Grupul de Investigaţii Politice(GIP), al lui Mugur Ciuvică, a făcut o plângere la la Parchet pe numele lui Traian Băsescu, acuzând fostul președinte al României de spălare de bani. În același an în care a fost depusă reclamația, 2012, dosarul a fost închis, cercetările fiind reluate anul trecut, după încheierea mandatului de președinte.

Traian Băsescu este suspectat că face parte dintr-un trio infracțional, spălarea de bani fiind pusă la punct cu ajutorul omului de afaceri Costel Căşuneanu și cumnata acestuia Gabriela Blaj. În anul 2000 Traian Băsescu și Costel Cășuneanu au cumpărat, fiecare, teren în Băneasa de la același proprietar. După doi ani, terenul achiziționat de fostul președinte de 3.700 de metri pătrați și pentru care a plătit 1,48 miliarde de lei vechi, a fost vândut Gabrielei Blaj pentru suma de 361.540 de dolari, adică aproximativ 12 miliarde de lei. Imediat, Traian Băsescu a cumpărat vila din Otopeni cu 280.000 de dolari, justificând că suma provine din vânzarea terenului din Băneasa, procurorii suspectând astfel că acei banii de fapt nu au provenit din această sursă.
În anul 2004, Gabriela Blaj a vândut terenul cumpărat de la fostul președinte, chiar cumnatului său, Costel Cășuneanu pentru aceeași sumă pe care a cheltuit-o pentru cumpărarea terenului de la șeful statului. Punctul final al tranzacțiilor suspecte fiind în anul 2005, când Cășuneanu a unit cele două parcele și le-a vândut unui dezvoltator imobiliar pentru 8 milioane de euro.

‘Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, a scris fostul şef de stat pe Facebook.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate