Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traian Băsescu este cetățean moldovean. Susține că nu are planuri politice în Republica Moldova

in Evenimente/Politic/Stiri online

„Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova.”, a motivat fostul președinte al României, Traian Băsescu, decizia sa de a deveni cetățean moldovean. Cererea de cetățenie a fost depusă de către fostul șef de stat, împreună cu soția sa, Maria, în data de 8 martie 2016, o solicitare care a fost analizată cu prioritate de către actualul președinte al Republicii Moldovei, Nicoale Timofti.

Joi, 9 iunie, oficial, Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni moldoveni, în urma semnării decretului de către președintele de peste Prut, urmând să se stabilească dacă jurământul va fi depus în Moldova sau la ambasada din București.

Traian Băsescu a ținut să sublinieze că nu are intenții politice pe teritoriul Moldovei și spune că gestul său este în semn de respect şi dragoste pentru Moldova de peste Prut şi pentru oamenii ei. Cu toate acestea, jurnaliștii l-au întrebat pe fostul președinte al României care va fi scorul obținut de Partidul Mişcarea Populară în Moldova, întrebare la care Traian Băsescu a răspuns râzând: ”Cât poate”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate