Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traian Basescu lasa de inteles ca isi doreste sa candideze la functia de presedinte a Republicii Moldova

in Politic

Solicitarea fostului șef al statului din perioada 2004 – 2014, Traian Băsescu, de a primi cetățenia Republicii Moldova, ar avea drept scop candidatura acestuia la funcția de președinte al țării. Cel puțin asta a lăsat de înțeles președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, care a fost și președintele țării între 2001 și 2009.

basescu-suspectat-ca-vizeaza-fotoliul-de-presedinte-al-republicii-moldova

În timpul dezbaterilor privind formarea unui grup de lucru care urmează să se ocupe de modificarea codului electoral, în legătură cu campania privind alegerile prezidențiale, Voronin a criticat formarea acestei comisii și a refuzat să delege un comunist în cadrul grupului de lucru scrie fn24.ro

„Eu îl propun pe Traian Băsescu. Dacă vă gândiți bine, decizia Curții Constituționale și tot ce faceți voi se leagă cu solicitarea lui Băsescu, de a primi cetățenie”, a declarat Voronin, care susține că Băsescu l-a sunat, de mai multe ori, beat, pentru a-i propune unirea, pe vremea când cei doi erau la conducerea României, respectiv a Republicii Moldova.

De altfel, chiar și Traian Băsescu a confirmat, în 25 ianuarie 2016, că i-a propus fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, pe vremea când se afla la Cotroceni, unirea dintre România şi Republica Moldova şi chiar s-a oferit să îi cedeze preşedenţia României Mari. „Eu i-am spus verde în faţă, hai, în Parlament mergem amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi dăm votul în Parlament. Şi atunci, Voronin a început să dea cu pietre peste frontieră, să introducă viza, a făcut toate nebuniile… Un Voronin care trebuie să vă spun că a fost miliţian, deci şi mai puţin nobil decât un KGB-ist”, a mărturisit Traian Băsescu, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate