Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traian Băsescu, MESAJ DUR pe Facebook

in Politic

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că în mandatele sale de şef al statului CSAT şi-a făcut datoria, adăugând că îşi asumă corectitudinea hotărârilor care au vizat consolidarea instituţiilor statului şi lupta împotriva corupţiei. Băsescu admite că există abuzuri, dar spune că nu el sau CSAT sunt responsabili.

„Toată „pleava retrogradă” a României, fie că vorbim de jurnaliști, analiști, politicieni sau relicve ale vechiului regim, nu mai prididește, pe toate televiziunile, cu acuzații la adresa mea precum că “datorită hotărârilor ilegale ale CSAT condus de Băsescu timp de 10 ani”, SRI, DNA și instanțele de judecată au ajuns să facă abuzuri. În principiu știu că „Băsescu este de vină”, dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile”, își începe Băsescu postarea pe Facebook.

„Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați, abuzuri în practicarea arestului preventiv și în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale unde, destui procurori prezintă doar probe împotriva acuzatului nu și pe cele în favoarea lui, oameni cărora li se cer denunțuri mincinoase cu cătușele pe masă atunci cînd sunt în fața procurorului, denunțători şi provocatori la comandă care devin intangibili deși au furat doar pentru că procurorul are ca țintă un politician etc dar dacă vreți corectitudine, căutați responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT și nici eu nu am cerut să se facă dosare penale și cu atât mai puțin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii.

Sau poateaceastă “pleavă retrogradă” omniprezentă pe televiziuni vrea să-i facă pe români să creadă că din cauza hotărârilor CSAT a fost condamnată Rarinca, sau că datorită hotărârilor CSAT s-au falsificat stenogramele în dosarul Paltin Sturza, sau că datorită CSAT a fost condamnat fără probe primarul Gutău, sau poate vreți ca românii să creadă că datorită CSAT a fost încătușată Olguței Vasilescu etc, etc. Nu dragilor, asta este propaganda susţinută de cei care vor demolarea instituţiilor statului şi nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora.

Și ca să vă liniștesc,vă spun următoarele

Eu, Traian Băsescu, fost Președinte al României, îmi asum (așa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor CSAT în general și în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică și care au vizat consolidarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor, și a criminalității transfrontaliere, a traficului de armament etc.

Altfel, dacă astăzi aș fi în situația de a lua decizii în cadrul legislativ al vremii, vă asigur că aș proceda similar ca în perioada 2004 – 20014. Vă asigur că în mandatele mele CSAT şi-a făcut atoria pe deplin faţă de interesele ţării în raport de nivelul ridicat al corupţiei şi al crimei organizate la data luării deciziilor.

Eu, Traian Băsescu, îmi asum !
PS – 1.„Pleava retrogradă” este rugată să citească ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul meu.
2.Justiția a făcut progrese, dar indiscutabil mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă şi mai ales deplin cinstită.
3.Niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituţionale.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Sursa: jurnalistii.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate