Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Transilvania, perla turismului din România

in Stiri online/Turism

Transilvania sau Ardealul este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României. De-a lungul timpului a făcut parte din Dacia, din Imperiul Roman, din Regatul Ungariei, respectiv din Imperiul Austriac. Pentru circa 170 de ani, între 1526 și 1699, a fost stat independent, sub numele de Principatul Transilvaniei. În această calitate a jucat un rol însemnat în Războiul de 30 de ani, de partea coaliției protestante. Odată cu victoriile imperiale pe frontul antiotoman, Transilvania a intrat sub administrație habsburgică, însă și-a păstrat formal statalitatea până în 1867, fiind condusă de guvernatori numiți de la Viena.
Ca urmare a romanului Dracula, publicat de Bram Stoker în 1897, Transilvania a fost asociată în spațiul britanic cu vampirii și cu genul horror în general.
Principalele obiective turistice ale zonei sunt:
Castelul Bran
bran

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Biserica Neagră, Brașov
Biserica Neagra

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov. Edificiul a fost construit în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) în stil gotic. Biserica, inițial catolică, a fost cunoscută mai întâi sub numele de Biserica Sfânta Maria (Marienkirche). Clădirea a fost parțial distrusă după marele incendiu din 1689, când a primit numele actual. Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România datând din secolele XIV-XV.

Cetatea Medievală Sighisoara
Sighisoara

În Cetatea Medievală Sighisoara – parte a Patrimoniului UNESCO, amenajată începând din secolul al XIV-lea, pot fi admirate 9 turnuri, două bastioane, o parte din zidul de incintă, cinci biserici și o multitudine de locuințe considerate monumente istorice.

Turnurile erau plasate în locurile vulnerabile ale cetății și erau prevăzute cu galerii de tragere și cu bastioane de artilerie. Dintre acestea, Turnul cu ceas cu o înălțime de 64 m, simbolul orașului Sighisoara, este cel mai impresionant, fiind unul din marile monumente ale Transilvaniei. Ceasul din turn este prevăzut cu două cadrane de 2,40 m în diametru și cu o instalație rotativă cu păpusi din lemn pictate. Instalația se mișcă la miezul nopții, aducând la fereastra dinspre Orasul de Jos, figurina specifică zilei care începe.

Muzeul Național Brukenthal
muzeul Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal este unul dintre principalele puncte turistice din Sibiu. Acesta ocupă etajele I și II ale palatului ce a fost construit în anul 1779 în stil vienez și a aparținut baronului Samuel Brukenthal.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate