Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Traseul milionului de euro încasat de Bogdan Olteanu. Traian Băsescu a fost informat de retragerea banilor în timpul mandatului său

in Evenimente/Stiri online

Mita de un milion de euro încasată de viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, s-a plimbat prin mai multe firme offshore controlate chiar de Sorin Ovidiu Vîntu. Fostul președinte, Traian Băsescu, afirmă că în timpul mandatului său a fost informat de niște bani scoși din Bulgaria, dar nu se cunoștea destinația lor la acea vreme.

Potrivit procurorilor DNA, Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut interese economice în Delta Dunării, unde deține foarte multe proprietăți și își dorea să transforme locul într-o stațiune turistică privată exclusivistă. Astfel, la mituit pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu în anul 2008, an în care acesta candida pentru un mandat de deputat, pentru a-l numi în funcția de guvernator al Deltei pe Liviu Mihaiu.

DNA susține că remiterea banilor s-a făcut astfel: Vîntu a dispus transferul a un milion de euro dintr-o firmă a sa din Cipru într-un off-shore din Delaware (SUA), care avea un cont bancar în Bulgaria. Milionul a fost retras din Bulgaria în 28, 29 și 30 octombrie 2008. După câteva zile, intermediarul Ionuț Adrian Eftimie i-ar fi dus banii lui Olteanu în biroul acestuia.

De asemenea, Sorin Ovidiu Vîntu și-a oferit sprijinul în campania electorală desfășurată de Bogdan Olteanu în acea perioadă. Totalul serviciilor de consultanță politică și de sondare a opiniei publice de care a beneficiat Olteanu se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Fostul președinte, Traian Băsescu a afirmat în cadrul unei emisiuni tv că a fost informat de instituțiile statului că o sumă de bani a fost retrasă din Bulgaria, dar la acea vreme nu se cunoștea destinația banilor. „Instituţiile statului au aflat, dar nu ştiau ce s-a făcut cu ei. Se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu, postul de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a făcut greşeala să anunţe în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor cine e guvernator cu două zile înainte”, a afirmat T.Băsescu.

Potrivit DNA, Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirile cu Sorin Ovidiu Vîntu și faptul că acesta insista să intervină pentru numirea în funcție a lui Mihaiu, dar susține ”că a făcut acest lucru din convingere, solicitarea suspectului Sorin Ovidiu Vântu coincizând cu propriile sale opinii, astfel încât nu a cerut şi nu primit niciun folos material pentru acest demers”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate