Tratament pentru a preveni apariţia varicelor

in Educational/Sanatate

32708

Cele mai indicate măsuri împotriva varicelor sunt exerciţiile fizice, ciorapii elastici, înotul şi mersul pe jos, care ajută la ameliorarea circulaţiei venoase.

Femeile care suferă de varice trebuie să renunţe la încălţămintea cu toc, 5 cm este limita maximă a înălţimii tocurilor pe care o recomandă medicii, iar în cazul în care au existat în familie cazuri de tromboflebite, este posibil ca şi copiii să sufere de această boală.

Sarcina poate să provoace sau să agraveze o boală varicoasă, însă trebuie evitate şi băile sau duşurile prea fierbinţi ori expunerea prelungită la soare, mai ales la plajă. Totodată, după o baie normală, obişnuită, este bine să se facă un duş mai rece, iar : alcoolul, cafeaua, alimentele puternic aromate, cât şi mirodeniile (ceai, piper, boia, ardei etc.) sunt contraindicate, la fel şi grăsimile de origine animală, dar, lipsa de mişcare duce la stagnarea sângelui în vene şi agravarea varicelor, a bolii în general.

Castraveţii sunt un bun diuretic

Această legumă conţine cea mai mare cantitate de apă, fiind un bun diuretic şi eliminând astfel toxinele acumulate în organism. Fiindcă în coaja sa sunt foarte multe vitamine, este recomandat să nu fie consumat decojit. Ras şi stors, castravetele dă o zeamă, care amestecată cu alcool pur se lasă la macerat şi constituie o apă excepţională pentru tonifierea şi înfrumuseţarea tenului. Pentru un ten strălucitor şi frumos sunt recomandate măştile cu rondele de castraveţi proaspeţi, care sunt bune şi eficace şi contra arsurilor de soare, mai ales la plajă.

Bananele şi amidonul rezistent

Amidonul rezistent se regăseşte în porumbul fiert, dar nu în cel proaspăt, ci în cel mai vechi, în bananele verzi, necoapte, cât şi în cartofii care după ce sunt preparaţi în orice fel de mâncare e bine să fie consumaţi reci şi nu calzi.

Ceaiul verde şi binefacerile sale

Studiile din China leagă consumul zilnic de ceai verde de un risc scăzut de cancer la stomac, esofag şi ficat, iar studiile din Japonia arată că 10ceşti de ceai verde pe zi consumate reduc riscul bolilor de inimă. Dacă pare greu de înghiţit atâta ceai, folosiţi-l drept apă de gură: plimbând ceaiul prin gură îndepărtaţi bacteriile care cauzează apariţia cariilor dentare. În plus, după ce a fost aplicat pe pielea cobailor din laborator, s-a ajuns la concluzia că reduce şi apariţia cancerului de piele. Ceaiul negru din aceleaşi frunze ca şi ceaiul vede, dar procesat în mod diferit, poate fi la fel de eficient şi bun.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*