Veninul de albine tratament eficient

in Agronomie

Tratamentul de primă intenţie in durerile reumatice sunt antiinflamatoarele. Dacă nu vă place să luaţi medicamente, atunci puteţi apela la veninul de albine. Cu o singură condiţie: să nu vă temeţi de inţepăturile de albine. Deoarece acest tratament presupune aplicarea directă a albinelor pe articulaţiile dureroase. Veninul de albine are efect antiinflamator şi sedativ.

Terapia cu venin de albine normalizeaza functiile endocrine si produce cortizol, o substanta secretata de corp, care are proprietati antiinflamatorii. Veninul de albine imbunatateste simptome ale unor afectiuni precum artrita, guta, osteoporoza, herpes, scleroza sau oboseala. Terapia cu venin de albine este una complexa si trebuie facuta doar de un specialist. Inainte de a incepe un astfel de tratament este indicat sa se efectueze un test de alergie.

 

Produsele apicole sunt folosite, de mii de ani, în scopuri terapeutice. Mierea, propolisul, polenul, dar şi veninul de albine fac minuni pentru sănătate, spun medicii.

Terapia cu venin de albine este realizată cu ajutorul acupuncturii (de fapt, metoda de tratament poartă denumirea de apipunctură), iar rezultatele se observă încă de la primele şedinţe, ne-a declarat dr. Mirela Stângaciu, medic specialist acupunctură şi fitoterapie. Însă, înainte de a începe tratamentul, pacientul va fi supus unui test, pentru a se stabili că nu este alergic la venin. „De asemenea, înainte de şedinţele de terapie, aproximativ două săptămâni, pacientul trebuie să ţină un regim dietetic, pentru detoxifiere, cu ceaiuri medicinale”, a spus specialistul.
O cură constă în zece şedinţe de apipunctură, în care bolnavului îi este injectat venin de albine, în punctele de acupunctură. „Iniţial, se injectează două – trei doze, cantitatea este mărită treptat, până se ajunge la 15 – 20 de înţepături cu venin de albină. La început, simptomele bolii de care suferă se vor accentua, pacientul va simţi dureri mai mari, dar treptat vor scădea”, a adăugat dr. Stângaciu.
Şedinţele de apipunctură se repetă la intervale cuprinse între trei şi şase luni, în funcţie de afecţiune. Totodată, pot recurge la terapia cu venin de albine, o dată pe an, şi persoanele care vor să-şi întreţină sănătatea, căci produsul ajută la întărirea sistemului imunitar.

Bolile tratate
Lista cu afecţiunile ce pot fi tratate cu venin de albine este lungă, cuprinzând boli care afectează sistemul osos, cardiovascular, nervos etc. „Are efecte foarte bune în tratarea afecţiunilor reumatismale, în tot ceea ce înseamnă reumatism cronic, dar şi în recuperarea pacientului după ce a suferit un accident vascular cerebral. Mai este utilizat cu succes şi în tratarea spondilitei, pe lângă tratamentul medicamentos”, a afirmat specialistul în acupunctură.
Persoanele care au suferit diverse intervenţii chirurgicale pot recurge la câteva şedinţe de apipunctură pentru estomparea cicatricelor. Veninul de albine este de ajutor şi în tratarea tumorilor canceroase, dar numai în stadiile incipiente. „Veninul de albine poate distruge negii, aluniţele şi poate înlătura melanoamele, căci are efect antitumoral. De asemenea, are efect tonifiant, protejează împotriva radiaţiilor nocive şi ajută la creşterea longevităţii. De altfel, se ştie că apicultorii sunt cei care trăiesc cel mai mult”, a completat dr. Mirela Stângaciu.

 

 

Diabeticii au interdicţie medicală
Pe parcursul terapiei, pacienţii trebuie să consume foarte multe lichide. „Veninul conţine şi produşi toxici, care trebuie eliminaţi din organism, de aceea se impune un consum ridicat de lichide. Din acest motiv, sunt şi bolnavi care nu pot urma acest tratament, precum cei cu diabet şi insuficienţă renală, căci nu pot să elimine toxinele”, a atras atenţia medicul.

Fără alcool în timpul terapiei
Dr. Mirela Stângaciu a subliniat că în timpul terapiei trebuie consumate cât mai multe lichide, dar nu alcool. „De asemenea, pacienţii nu trebuie să mănânce sărat şi nici grăsimi”.

Şi copiii pot face acupunctură cu venin de albine
„Pot fi trataţi şi copiii, de peste trei ani, cu venin de albine. Am avut rezultate foarte bune în cazul tetaparezelor spastice la cei mici. Doza este adaptată, în funcţie de pacient”, a afirmat dr. Stângaciu.

Antireumatic natural
„S-a dovedit că veninul albinelor are proprietăţi antireumatice puternice. Acţiunea terapeutică a veninului se datorează conţinutului de melitină, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatoare. Melitina stimulează secreţia de către organism a unui hormon antiinflamator, cortizolul”, precizează dr Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie, cu competenţă in apifitoterapie şi homeopatie. In acelaşi timp, melitina are proprietăţi antibacteriene, stimulează producerea de anticorpi şi imunitatea organismului, imbunătăţeşte microcirculaţia. Tratamentul cu venin de albine este eficient in afecţiunile osteoarticulare, atăt in formele acute (artrite, osteoartrite), căt şi in formele degenerative (artroze).

 

Leziuni acute si cronice
Inflamarea tendoanelor si ranile care apar in alte zone raspund foarte bine la terapia cu venin de albine. In acest caz, efectul este probabil unul antiinflamator, la nivel local, implicind necesitatea unui raspuns al celulelor, la nivel imunitar, la actiunea proteinelor straine. Durerile cronice de spate si git pot raspunde foarte bine la acest tip de tratament.

Scleroza multipla poate fi tratata cu venin de albine
Utilizarea veninului albinelor in aceste cazuri este insuficient cunoscuta si necesita inca studii viitoare. Specialistii americani in imunologie studiaza efectele extrasului de venin de albine pe pacientii care sufera de scleroze multiple.

Atenţie la alergii!
Inţepătura de albină este destul de dureroasă, iar veninul inoculat in piele poate provoca măncărimi. Dacă vă este teamă de inţepăturile de albine, in cabinetele specializate există şi preparate injectabile pe bază de venin. Pentru calmarea durerilor reumatice vă puteţi cumpăra de la plafar şi unguente care conţin venin de albine.

Dr Cristina Pavel ne atrage atenţia că, in cazul persoanelor sensibile, chiar şi o singură inţepătură poate determina şocul anafilactic. „De aceea, inainte de utilizarea terapeutică a veninului de albine este obligatorie efectuarea unui test de alergie”, ne sfătuieşte specialistul nostru.
Unguentele pe bază de venin de albine prezintă mai puţine riscuri in ceea ce priveşte alergiile. Pe lăngă venin de albine, aceste unguente conţin şi extract de ardei iute care calmează durerile provocate de lombosciatică.

Specialiştii spun că veninul din preparatele injectabile este ceva mai sigur, pentru că este sterilizat, purificat, din el sunt eliminate unele substanţe alergene, fiind mai bine tolerat de organism. Cu toate acestea, riscul de alergie rămăne, de aceea injecţiile se fac sub supravegherea medicului.

 

 

Veninul albinelor producatoare de miere contine cel putin 18 substante active.

Melitina, cea mai importanta substanta, este unul dintre cei mai puternici agenti antiinflamatori cunoscuti (de 100 de ori mai puternic decit hidrocortizonul).
Adolapinul este un alt antiinflamator puternic care inhiba ciclooxigenasele, avind si un rol analgezic.

Alte substante sint, de asemenea, implicate in raspunsul inflamator al veninului, prin slabirea tesuturilor si facilitarea curgerii altor agenti.

INJECŢII. In funcţie de boală, preparatele injectabile cu venin de albine se folosesc de două ori pe săptămănă. In bolile autoimune (scleroza multiplă), injecţiile contribuie la reducerea simptomelor. Tulburările de echilibru specifice sclerozei multiple pot fi atenuate cu ajutorul veninului de albine. In acest caz, tratamentul durează un an, chiar doi. Injecţiile cu aceste produse sunt recomandate şi persoanelor predispuse la răceli, pentru că veninul de albine are efect imunostimulator.

 

UNGUENT. Veninul de albine sub formă de unguent poate fi folosit de asemenea, pentru cicatrizarea rănilor şi tratarea cicatricelor. Zonele acoperite cu cicatrice se pot netezi, iar pielea işi poate recăpăta culoarea. Veninul de albine conţine şi substanţe cu efect antitermic. Din acest motiv, unguentul poate fi folosit in cazul virozelor respiratorii insoţite de febră.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.