Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tratamente cu pepene roşu

in Educational/Sanatate

pepene-rosu

Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată în perioada de vară-toamnă, dacă este posibil şi în celelalte sezoane de iarnă-primăvară, o cură de pepene roşu de min. 10 zile în fiecare lună. Enzimele şi acizii organici conţinuţi mai ales în apropierea cojii, de unde şi gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternică, ceea ce face ca pepenele roşu să fie în mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor, cât şi celor care au avut sau mai au o alimentaţie încărcată în toxine. În concluzie, o cură de min.10 zile lunar cu pepene roşu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală şi imunitară a organismului uman, cu totul deosebite. Cura de pepene roşu se face foarte uşor, întrucât nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentară. Unii medici şi terapeuţi recomandă sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid şi îşi pierde în mai puţin de 15 min. potenţialul curativ, ca atare este indicat să se mănânce pepenele normal, minimum 2 kg de pepene pe zi. Se recomandă să fie bine copt, dulce şi să nu se evite consumarea părţii de miez din apropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene roşu este reprezentată de coajă, de aceea un pepene roşu pentru o zi de cură pentru tratament trebuie să aibă în jur de 3 kg, mai ales că în zilele călduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumată.

Pentru acnee

Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globală şi, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor în mod special, putând face minuni în tratamentul acneei, iar pe cât este posibil, în paralel cu cura de pepene roşu se vor elimina din alimentaţie carnea şi alte alimente toxice. Extern, se va aplica zilnic tinctură de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului .

Pentru nefrită, pieliţa şi pielonefrita

Se consumă cantităţi mari de pepene într-o singură repriză, iar pe perioada curei de tratament, mai ales după ingerarea pepenelui, se recomandă evitarea frigului şi a curenţilor de aer în zona şalelor.

Pentru calculi renali (pietre la rinichi)

Se recomandă a se consuma cantităţi mai mari de pepene roşu. Înainte de cura de tratament, cât şi în ultimele 3 zile se iau plante care sfărâmă calculii renali, aportul de apă de la pepene ajutând la eliminarea lor. După ce s-au luat aceste plante ce sfărâmă şi mărunţesc calculii renali, 1-2 ore după ce s-a consumat pepenele roşu se va ţine pe zona rinichilor o sticlă cu apă foarte caldă, chiar fierbinte. Aceste plante sunt: frunzele de mesteacăn , frunzele de merişor , răşină de pini şi boabele de ienupăr .

Pentru reumatism Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum şi cu gimnastica medicală recuperatorie. Se recomandă 12-20 de zile de cură-tratament cu pepene roşu.

Pentru calculi biliari (pietre la bilă)

Se iau seminţe de pepene roşu şi se usucă, apoi se dau prin râşniţă de cafea şi se ia în fiecare dimineaţă câte o linguriţă din această pudră, amestecată cu o lingură de ulei de măsline. Se iau 10 zile consecutiv, dimineaţa pe stomacul gol, şi se stă culcat timp de 10 min. pe partea dreaptă, iar tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile din fiecare lună, la intervale regulate. Reţeta este foarte eficientă, iar în perioada acestui tratament se exclud prăjelile, grăsimile alcoolul şi cafeaua.

Pentru constipaţie şi colită de putrefacţie

Se va consuma pepenele, toată porţia, în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, fără a mânca apoi nimic timp de 4 ore, apoi prima masă va începe cu 4 linguri de tărâţe de grâu înmuiate în apă şi eventual îndulcite cu miere de albine.

Atenţie! La persoanele cu digestie dificilă nu este indicată asocierea la aceeaşi masă a pepenelui roşu cu alimentele mai grele cum ar fi: prăjeli, fripturi, mezeluri, conserve etc., ori bogate în proteine: ouă, carne etc., deoarece poate produce indigestie.

Atât pepenele roşu, cât şi pepenele galben conţin foarte puţin sodiu şi cantităţi însemnate de potasiu, iar din acest motiv sunt indicate pentru reducerea cantităţii de sodiu din organism, ceea ce are efecte benefice asupra inimii, cât şi a sistemului imunitar în special, cele două fiind elemente de bază în aşa-numitele regimuri hiposodice.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate