Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tratamente naturiste pentru tratarea abcesului osos

in Sanatate

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cartof, ceapă, fasole, grâu, fructe, legume, nap, jir, tătăneasă, usturoi, varză.

 Modul de folosire al plantelor medicinale: Toate tratamentele de mai jos ajută la întărirea organismului şi atunci organismul va lupta singur cu boala şi se va obţine mai rapid vindecarea.

Se fierb cartofii şi se curăţă de coajă. Se pasează şi se aplică pe locul afectat cald pentru a ajuta la colectarea abcesului. Se înfăşoară apoi cu ceva mai gros pentru a reţine mai mult timp căldura locală.

Ceapa se coace în cuptor bulbul şi după ce s-a muiat se face pastă şi apoi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Ajută în faza de colectare a abcesului.

Se iau bobe de fasole. Se fierb şi apoi se pasează şi se aplică calde pe locul afectat. Se menţin cât mai mult timp calde pentru a ajuta la colectarea abcesului.

Se va pune grâu la încolţit (seminţe). Se pun într-un borcan 100 g seminţe cu puţină apă după ce se spală temeinic cu multă apă. Se schimbă apa zilnic spălând cu atenţie mai ales după ce a dat colţul pentru a nu-l rupe. Se pune în fiecare zi aceiaşi cantitate de grâu în alt borcan. În mod normal la temperatura de 20 de grade în 4 zile dă colţul de la seminţe. Când colţul încolţit este de 0,5 cm se poate folosi. Se pune apoi la spălat din nou şi apoi se macină prin maşina de carne şi se pune 100 g miere polifloră (dacă nu aveţi contra indicaţii-diabet, etc). Se consumă zilnic 100 g seminţe înainte de mese cu 15 minute, împărţit în trei porţii. Se face sub formă de cură timp de minimum 30 zile.

Fructele  se pot consuma orice fructe preferabil sub formă de suc obţinut cu storcătorul de fructe sau crude, în orice cantitate asigurând organismul cu o serie de vitamine şi oligoelemente.

Legumele se pot folosi zilnic orice soi de legume crude (castravete, gulii, morcovi, pătlăgea roşie, păstârnac, ridichi, salată, ţelină, varză, etc). Se pot consuma crude, rase, sau sub formă de suc zilnic intern pentru a asigura organismului vitaminele necesare luptei cu boala.

Napul se aplică felii de rădăcină local sub pansament pentru 2-6 ore. Se schimbă apoi cu altele. Pentru abcedarea mai rapidă se fierb şi se aplică calde.

Jirul se poate consuma în orice formă câte 100 g pe zi.

Usturoiul se consumă zilnic 2-3 căţei de usturoi fiind un antibiotic de excepţie.

Extern:

Se pun cataplasme cu: cartof, fasole, tătăneasă, varză.

Se fierbe cartoful (tuberculul) şi se pasează, apoi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Se pune cât mai cald, mai ales dacă există şi dureri. Se preferă cartofii albi.

Boabele albe de fasole se fierb şi apoi se pasează şi pasta aceasta se pune pe un pansament caldă şi se aplică local. Se schimbă de 2 ori pe zi. Ajută în toate fazele bolii în special atunci când trebuie să abcedeze. Se aplică cât de caldă se suportă contribuind şi la calmarea durerilor.

NapUL se taie felii şi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Se poate lăsa pentru 12 ore după care se schimbă.

Rădăcina de tătăneasă 2 linguri se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Cu ceaiul obţinut se pun comprese calde şi plantele se aplică sub formă de cataplasme. Se face de 2 ori pe zi.

Foile de varză se strivesc pe o suprafaţă plană cu o sticlă după ce s-a tăiat nervura groasă şi se pun în mai multe straturi. Se poate lăsa 24 ore.

Se mai poate folosi cu succes: lut, miere, ochi de rac, ou crud, propolis, pulbere de oase, untură peşte.

Lutul – argila- se umezeşte cu apă caldă şi se aplică cataplasmă locală pentru 2 sau mai multe ore.

Mierea- se aplică în strat pe locul afectat apoi se pansează. Se poate ţine 24 ore.

Ochiul de rac- se consumă zilnic câte 25 g de ochi de rac ajutând organismului prin multele minerale.

Oul crud- zilnic se consumă câte 1 ou crud pentru vitaminele care le conţine. Coaja de ou după fierbere se macină şi se pune cu suc de lămâie cât să le acopere şi se consumă zilnic câte 1 linguriţă din acest suc. Conţine un calciu uşor asimilabile de către organism şi multă vitamina C naturală.

Propolisul- intern se consumă tinctură câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înaintea meselor principale, pus pe miez de pâine. La fiecare 2 picături se pune 1 cm cub de pâine, miez. În gură se mestecă bine formând cu saliva un antibiotic extrem de util. Local se poate pune propolis pe o bucată de pansament şi se aplică pentru 24 ore. Se poate de asemenea folosi şprei de propolis.

Pulberea de oase- se consumă câte 1 linguriţă de pulbere pentru a suplimenta cu calciu natural organismul.

Untura peşte- se ia câte 1 linguriţă pe zi, pentru multele vitamine şi acizii graşi Omega 3 şi 6 pe care-i conţine. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate